download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Opera 10 вещае революция при браузърите

10.06.2009 17:44 (преди 14 години и 10 месеца) | stefankr | показана 3870 пъти Статистики
Бета-версията на браузъра Opera 10 предлага нови функции, нова производителност и нов интерфейс. В близко бъдеще ще има и нови приятни изненади...
Компанията Opera Software представи първата бета версия на своя браузър за настолни компютри. Тя е достъпна за безплатно теглене от адрес http://www.opera.com/browser/next/.

Какво е новото?

  • Opera Turbo: висока скорост и при бавни канали

    Ако използвате dial-up за връзка с Интернет или пък вашия интернет доставчик не увеличава скоростта ви достъп, ако wifi точката на достъп е претоварена, на помощ идва технологията Opera Turbo. Чрез уникален алгоритъм за компресия на данните, Opera Turbo позволява няколко пъти да се увеличи скоростта на зареждане на сайтове дори при по-бавна връзка. Тази технология създава впечатление, че се работи с високоскоростен интернет, дори ако на практика използвате dial-up.

  • "Грим" за интерфейса

    За да се подобри интерфейса на браузъра Opera, за да му се даде нестандартен, уникален вид, от Opera Software са поканили дизайнера Джон Хикс. "Първоначално планирахме да ограничим модернизацията до няколко елемента и да се фокусираме над създаване на графики за новите опции, - разказва Джон Хикс. - Но новите елементи от интерфейса започнаха да се отличават от общата стилистика и затова решихме да преработим целия дизайн на браузъра. Иска ми се да отбележа, че интерфейсът на първата бета на Опера 10 не е окончателният и финалната версия ще има добавени още много нови неща".

  • Модернизирани табове

    Височината на панела на табовете може да се променя. Това позволява да се вижда не само заглавието на страницата, но и нейна миниатюра. Ориентирането в десетки отворени уебстраници става много по-лесно.

  • "Speed Dial" - уникален за всеки

    "Експресния панел" или Speed Dial дава бърз достъп до сайтове. Тази функция е толкова удобна, че в момента е една от най-използваните. Възможно е да се променя количеството на сайтовете за бърз достъп - от 4 до 25, както и да се избира фоново изображение за този "експрес панел".

  • Производителност и уебстандарти

    Дори и функцията Opera Turbo да е изключена, браузърът Opera 10 ще зарежда бързо обемни уебстраници от рода на Gmail и Facebook. Производителността на Opera 10 е с 40% по-висока от Opera 9.6. Уеб-разработчиците ще оценяват поддръжката на уебшрифтове, цветните модели RGBA/HSLA и подобрената поддръжка на мащабируема векторна графика SVG. Освен това, на уеб-разработчиците ще е от полза новата функционалност Opera Dragonfly.



    Бета-версията на Opera 10 притежава доста големи възможности. Има, например, вградена в браузъра опция за проверка на правописа на 51 езика и използва формата на популярния отворен речник Hunspell. Освен това, Opera 10 може да се обновява автоматично или според настройки, определени от потребителя.

    Подобрен е имейл клиентът Opera Mail – той поддържа HTML-формата, има функция за автоматично премахване на писма от РОР-сървъра след като измине известно време. Браузърът Опера има RSS четец и BitTorrent-клиент.

    "Браузърите се най-важните програми от тези, които ползваме ежедневно, - отбелязва шефът на Opera Software Йон фон Течнер. - Опера 10 ще промени представите ви за работа с Интернет, благодарение на значително нарастване на производителността, нови функции и подобрен интерфейс. Сигурен съм, че бета-версията на Опера 10 впечатлява тези, които използват нашите продукти отдавна, както и хората, които съвсем от скоро са се срещнали с него съвсем от скоро. Държа да подчертая, че подготвяме доста приятни изненади за хората, използващи нашия браузър".

    Източник: soft.mail.ru

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    • Четвъртък, 11.06.09, 11:18, anonymous:
      Аз в момента съм с бетата и да ви кажа честно съм доволен.Доста бързо отваря страниците, но е малко по-тежка от Firefox.

    Платени препратки

    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.