download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Проучване на Acronis показва, че домашните потребители са много застрашени от загуба на данните в компютъра

15.06.2009 07:19 (преди 14 години и 10 месеца) | anonymous | показана 1753 пъти Статистики
Почти две трети от потребителите архивират на всеки два или три месеца или по-малко, но 80 процента съобщават, че са претърпели загуба на данни
Домашните персонални компютри и лаптопи, които съхраняват вечно променящите се данни, като снимки, видеоматериали и музика на дигиталния живот на потребителите им, се архивират от повечето потребители по-малко от веднъж в месеца, според ново проучване на навиците за архивиране на домашните потребители, проведено от Acronis (http://www.bsd.bg/acronis-software), доставчик на достъпен, мащабируем софтуер за управление на съхранението на данни и възстановяване след бедствие.

Онлайн изследването, в която са взели участие 6091 домашни потребители в Северна Америка откри, че 64% от потребителите архивират хард дисковете се само веднъж на два или три месеца или по-рядко, доста по-малко от препоръчаното от всяка организация или публикация в бранша. Числото е в ярък контраст с откритие на друго изследване - 80 процента от потребителите са загубили информация и е трябвало да я възстановят.

„Научих урока си по трудния начин: Нямах архиви", казва Раян Макинтош, студент в Удсток, Ню Брънсвуик, Канада. „Инсталирах програма неправилно и загубих всеки потребителски акаунт в Windows и всичките данни. Накрая, трябваше да форматирам отново диска си. Изгубих две седмици с цената на незаменими данни, които бяха нужни за училище."

Тъй като потребителите съхраняват увеличаващо се количество критични данни, тези компютри трябва да бъдат архивирани по-често, за да предотвратят катастрофалната загуба на данни, която се причинява от срив в хард диска, от вируси и малуер, нестабилни софтуерни изтегляния, потребителски грешки или физически бедствия. Според Робърт Тейлър, старши директор маркетинг в Acronis, потребителите трябва да оценят необикновеното си положение и да създават разписание за архивиране, което отговаря на важността на данните. Много потребители архивират компютрите си всяка седмица или две, с необходимост от по-чести архивирания, ако информацията се променя често и е незаменима.

„Днес, ние разчитаме на лаптопите и домашните си компютри, за да съхраняват толкова много информация - финансови данни, семейни записи, невъзстановими снимки и видеоматериали - така че трябва да се отнасяме към архивирането и възстановяването толкова сериозно, колкото си правим антивирусна и антималуерна защита и да сме сигурни, че архивиранията са по разписание и стартират навреме", казва Тейлър.
Възстановяване на операционната система, чувствителните данни и икономията на време

Изследването на Acronis също така откри, че цели 81 процента от потребителите е трябвало да преинсталират операционната си система и софтуерните приложения. Според изследването, тази загуба на данни се съпътства със значителна загуба на време, като 48 процента казват, че процесът на преинсталация отнема повече от четири часа.

„Бях голям късметлия да възстановя всичките си данни, но бях без компютър в продължения на три дни и прекарах още два дни във възстановяването му и вероятно ще минат още няколко седмици преди да организирам всичко отново", съобщава Гари Клемент от Александрия, Вирджиния, след като е претърпял сериозна зараза с малуер.

„За нещастие, загубата на данни от потребители е повече въпрос на „кога", а не „ако" - неизбежно е", казва Тейлър. „Потребителите трябва да са сигурни, че имат пълна защита за техните компютри, което означава повече от просто копиране на файлове. Това не е възстановяване след бедствие. Вместо това потребителите би трябвало да архивират операционната си система, приложенията, настройките и конфигурациите в допълнение към снимките, електронните таблици и всичко останало."

Acronis True Image Home 2009, многократно награждаваният софтуер за архивиране и възстановяване, създава автоматично точно копие на хард диска и позволява на потребителя да възстанови цялата машина незабавно. При бедствие, Acronis True Image Home може да възстанови компютър от основен срив за минути.

Повече информация за продуктите на Acronis, можете да намерите на сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/acronis-software).

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 15.06.09, 14:17, dreamskill:
    А туй нещо само у джамска платформа ли бачка?А що не казваш, че си копнал всичко от тука?
  • Понеделник, 15.06.09, 15:26, insecteater:
    Бачка на i386 платформа със сигурност, това не ти ли стига?
  • Понеделник, 15.06.09, 18:59, shaman:
    ” А туй нещо само у джамска платформа ли бачка?А що не казваш, че си копнал всичко от тука? „
    Ха - ха,ми к'во да каже,той си е от там.
    It's Out There
    _____________________________
    In The Hands of The Shaman ®

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.