download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

PhotonSoft разработи безплатен библиотечен софтуерен пакет

18.06.2009 17:49 (преди 14 години и 10 месеца) | danieldenev | показана 1741 пъти Статистики
От 15 юни софтуерната компания ФотонСофт ЕООД (PhotonSoft) пусна в Мрежата безплатен софтуерен пакет, предназначен за ползване от библиотеките, съобщи инж. Даниел Денев, собственик и президент на фирмата-разработчик.
От 15 юни софтуерната компания ФотонСофт ЕООД (PhotonSoft) пусна в Мрежата безплатен софтуерен пакет, предназначен за ползване от библиотеките, съобщи инж. Даниел Денев, собственик и президент на фирмата-разработчик.

Програмата е базирана на Windows и не изисква инсталация. Притежава панел, работещ само на компютъра (десктоп приложение). Идеята на приложението е да автоматизира цялостната дейност на служителите в библиотеките при въвеждането и търсенето на книги и читатели, при генерирането на различни видове отчети с възможности за печат. Допълнителни възможности на програмата са: търсене на записи, обновяване на записи на книги, изтриване на записи, генериране на всевъзможни отчети. Посредством този софтуер може да бъде изградена мрежа от библиотеки. Предоставена е възможност за комуникация между библиотечните служители и читателите (както и между самите читатели). Интерфейсът е на български език.

Тази версия на програмата е напълно безплатна за теглене и ползване, стига да не се използва с търговска цел и да се цитира името на разработчика. При стартирането си използва уеб-базирана регистрация. Особеност на програмата е, че при въвеждане на цената на книга или на наказателна такса за увредена книга или закъснение, трябва да се внимава сумата да бъде изписана със запетая, а не с точка (1,00 а НЕ 1.00), в противен случай показва съобщение за грешка. при генерирането на отчетите се вземат както наличните книги като брой така и като цена , наказателните такси се пресмятат от програмата автоматично на база налични бройки от книга и нейната цена. Програмата е тествана и не са открити грешки, увери Денев.

Това не е първата свободна версия на софтуер в помощ на библиотеките, създаден от ФотонСофт. Компанията беше е пуснала в Интернет три свои разработки - “Библиотечен Мениджър 2.4.0” (десктоп приложение и уеб-базиран панел за автоматизиране дейността на служителите в библиотеките при въвеждането и търсенето на книги), “Библиотечен портал 2.5.0” (сектоп и уеб-приложение, съдържащо библиотечен мениджър и инвентарна книга за завеждане и търсене на книги), и “Elibrary 1.0” (софтуер за създаване на виртуална библиотека).

Всеки, на когото му върши работа, може да ползва системата в университетската или градската библиотека. Все още няма отзиви, но виждам, че Интернет страницата, на която е публикувана програмата, е доста посещавана”, каза Денев.

Ще има следващи изключително мощни версии, които ще съдържат още модули с търсещи механизми по сложни критерии и самите книги ще са налични за четене и защитени за копиране - така наречените active - books. Това ще бъде съпроводено с модул, подобен на Skype, но предназначен за дискусионни сесии. Те са готови, но текат тестове и се пише документация и инструкции за ползване, поясни ръководителят на ФотонСофт. PhotonSoft_Paper_LMS.rtf

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.