download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

StarWind Software предлага безплатен конвертор на VMware и Microsoft Image File V2V

06.07.2009 19:59 (преди 14 години и 9 месеца) | anonymous | показана 2425 пъти Статистики
StarWind пуска безплатен V2V (Virtual-to-Virtual) инструмент за конвертиране, за да могат фирмите и организациите да конвертират виртуалните машини на различните производители.
StarWind Software, световен лидер в сторидж виртуализацията и софтуера за iSCSI сторидж, обяви, че започва да разпространява StarWind Converter, безплатен V2V конвертор за множество производители, който ще конвертира изображения на виртуални машини от формат VMware ESX (VMDK) във формат Microsoft Hyper-V (VHD), а също така и във формат за виртуална StarWind SAN мрежа (IMG) и обратно. Уникалната характеристика на безплатния StarWind V2V Converter е, че той позволява на ИТ администраторите лесно да мигрират всяка виртуална машина от директно закачен сторидж в споделен сторидж в мрежата с една бърза и лесна стъпка. Затова всеки може да премести VMDK или VHD изображения безопасно към споделения сторидж, като се съобрази с клъстеринга на виртуални сървъри и по този начин гарантира висока наличност на приложението и виртуалната машина. Това също така означава, че системните администратори ще бъдат в състояние да използват разширените характеристики на VMware като VMotion, VMware HA, DRS и VCB, понеже са преместили изображения във формат VMDK на споделения сторидж.

Администраторите на виртуалната инфраструктура може да използват безплатния StarWind Converter, за да кръстосват множество доставчици или несъвместими платформи за виртуализация. StarWind предлага този безплатен софтуер, за да улесни миграцията на виртуални машини, както и разработването и тестването на виртуална инфраструктура, която работи на множество платформи, като част от обвързването с разширяването на виртуалните работни среди за малките и средни фирми.

„Искрено сме развълнувани да предложим на ИТ професионалистите този полезен инструмент за V2V конвертиране безплатно”, казва Зориан Ротенберг, президент и главен изпълнителен директор на StarWind Software. „Това е част от нашия цялостен ангажимент, за да помогнем на ИТ професионалистите да се изпитат ползите от комбинирането на сървъри и виртуализация на сториджа. Нашият безплатен V2V Converter е много лесен инструмент, който ще облекчи миграцията и конвертирането на изображенията на виртуални машини”.

Конверторът е лесен за изтегляне и осигурява копиране „сектор по сектор", което не променя оригиналното изображение. Това ще помогне при тестването между VMware и Hyper-V, както и ще осигури възможността да се конвертира локалния сторидж в имиджов файл StarWind, който може да бъде виртуално зареден и споделен.

Ключови характеристики на StarWind Converter:
• Конвертира от VMDK във VHD и обратно
• Копиране „сектор по сектор"
• Не променя оригиналното изображение
• Лесен за инсталиране и използване

StarWind V2V Converter се изтегля и инсталира на всеки Windows Server.

Ресурси за StarWind iSCSI SAN мрежа:
Уебсайт за StarWind Software на български
Безплатно изтегляне на StarWind Converter

За StarWind Software

StarWind Software (http://www.bsd.bg/starwind-software) е водещ глобален доставчик на сторидж виртуализация и Open iSCSI SAN решения. StarWind Server e iSCSI SAN софтуер, който преобразува всеки Windows Server в стабилна, мощна и мащабируема SAN и е създаден за използване с решения като VMware ESX и VMware ESXi, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V Server 2008 и Microsoft Windows Server клъстери за приложения за бази данни като Oracle, Microsoft SQL Server, Microsoft Exchange и Microsoft SharePoint Server. StarWind е достъпно iSCSI SAN решение и комбинира леснота на използване със характеристики от корпоративен клас като Mirroring и Replication, CDP и Snapshots, Thin Provisioning и Virtual Tape Library (VTL).

От 2003 г. StarWind е пионер в iSCSI SAN индустрията и е избор на хиляди клиенти в над 50 страни по целия свят, от малки и средни фирми до държавни организации и корпоративни клиенти от групата на 1000-та най-успешни (Fortune 1000).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper, StarWind Software, I.R.I.S., EMS, Entensys и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, IP SAN и виртуализация на съхранението, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.