download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Игрите - тайната към здравословния живот

15.07.2009 19:09 (преди 14 години и 9 месеца) | varban007 | показана 3392 пъти Статистики
Ето ви още една причина, с която да затапите мама и татко, ако те си мислят, че всички игри могат единствено "да ви развалят очите" ;)
Освен всички теории (понякога митове и легенди) как компютърните игри водят до пристрастяване, откъснат от реалността начин на живот, а понякога и смъртни случай, появи се и информация, че все пак някои от тях могат да са ключът към здравословен живот.

Децата, играещи игри, в които текат реклами на здравословни храни и продукти са предразположени да изберат далеч по-правилната закуска в сравнение с тези, които играят игри, в които се рекламират нездравословни продукти.

Зе-лен-чу-ци който не яде ... да му мисли !
Зе-лен-чу-ци който не яде ... да му мисли !

Нов доклад посочва, че процентът на деца с наднормено тегло в западните страни е нараснал през последните 40 години. В него се споменава: "Един потенциален съучастник в затлъстяването е медийното излагане, предимно защото по телевизията се рекламират продукти с висока калоричност и ниска хранителна стойност."

Докато маркетинговите отдели на различни фирма са били бързи и са използвали възможността за интернет реклама / реклама в компютърни игри , всички законови мерки и ограничения са несъществуващи. Рекламни игри, онлайн-базирани компютърни игри, разработени специално да популяризират дадена марка, често демонстриращи лога и герои, са изложени в много сайтове за хранителни продукти и напитки.

Група деца, които играят такива игри открили, че ако те биват"награждавани" за избора си на здравословна храна вместо нездравословна такава, възможността за затлъстяване намалява. Тифани Пембек и Сандра Калверт от университета в Джорджтаун казват, че тези малчугани харесвали и двата типа игри, но консумират продуктите, с които срещат в рекламните, било то здравословни или не.
Данни сочат, че рекламирането в онлайн игрите на нездравословни храни е нищо незаконно. Напротив, но пък технологиите могат да бъдат използвани и за популяризирането на здравословна храна.
Също така се счита, че хранителните навици, развити в периода на детството продължават през целия живот на човека.
Следователно, добре е да се отдава повече внимание на това децата да се възпитават на здравословен начин на живот докато са още в ранна възраст, особено в бедните среди, където хранителният режим често не е най-подходящия.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.