download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG Anti-Virus Free отново определен като лесен и ефективен антивирусен инструмент

16.07.2009 14:10 (преди 14 години и 9 месеца) | anonymous | показана 2503 пъти Статистики

Softonic.com, водещ Интернет сайт за изтегляне на софтуер и представяне на софтуерни продукти дадоха положителна оценка 10 от 10 за безплатния антивирусен софтуер AVG Anti-Virus Free.

Въпреки че безплатната версия на AVG Anti-Virus FREE не поддържа всички характеристики на професионалната платена версия, Елена Сантос, която има публикувани над 1000 ревюта и тестове на програми, определя продукта като лесен за използване, лек за системата и с множество функционалности, разглеждайки го обстойно.

Сигурността е една от основните грижи сред компютърните потребители. Ето защо е важно да разчитаме на надеждни приложения, които могат да защитят нашата система и данни от потенциални опасности. Понякога безплатните приложения за сигурност са разглеждани като не толкова сигурни, но може и да промените мнението си, след като тествате AVG Anti-Virus Free.

AVG е една от най-лесните за управление антивирусни системи, които съм виждала до сега (и повярвайте ми, тествала съм няколко). Като малко приложение, AVG може и да не включва толкова широка гама от инструменти или удобства, колкото другите антивирусни програми. Обаче, той си наваксва като предлага изпипана, ефективна защита, която остава незабележимо минимизирана в системната табличка до часовника и се активира само когато е нужно.

Това е точно едно от най-добрите неща в AVG. Той работи напълно във фонов режим, без нуждата от половината системни ресурси и разбира се, без постоянното да ви безпокои с предупреждения в прозорци или със съобщения за осъвременявания. Можете просто да продължите с работата си и дори няма да забележите, че имате антивирусно приложение, което работи активно. Като безплатна версия на пълна програма, AVG показва единствено едно дразнещо съобщение, което ви насърчава да закупите AVG Professional, което би могло да нервира по-чувствителните потребители.

AVG включва защита на системата в реално време, скенер за електронна поща (който не спира спама, който влиза в пощенската ви кутия - спам филтърът е част само от AVG Internet Security) и като нови характеристики в AVG 8 - антиспайуерен инструмент и така наречената технология LinkScanner, която да защити вашето разлистване в Мрежата. Целият пакет трябва да бъде достатъчен, за да гарантира, че не сте заразени с някакъв вирус. Също така, той се интегрира безпроблемно с Windows Explorer, като по този начин ви позволява да сканирате файлове от техните контекстни менюта. Вирусната база данни на AVG се осъвременява автоматично ежедневно, така че винаги сте защитени, дори от новооткритите заплахи. Програмата поддържа също така и сканирания по разписание.

AVG Anti-Virus остава перфектното решение за сигурност за средностатистическия компютърен потребител, като осигурява доста мощно средство срещу вируси.

Езици:

    * английски, немски, френски, италиански, бразилски португалски

Последните промени в системата на AVG Anti-Virus:

    * По-голяма производителност
    * Обновен интерфейс и дизайн
    * Нов антиспайуерен инструмент
    * Подобрен е Щитът в реално време
    * Относно лиценза:

AVG Anti-Virus Free Edition е на разположение само за използване на един компютър за домашно и некомерсиално ползване. Тази версия предлага основна защита без техническа поддръжка и без поддръжка на сървърни ОС на Microsoft.

Изисквания за операционна система за AVG Anti-Virus:

    * Операционна система: Win95/98/98SE/Me/2000/NT/XP/Vista

Минимални изисквания:

    * Памет: 32 MB RAM
    * Internet Explorer 5.01

Предимства

    * Работи незабележимо във фонов режим
    * Чести автоматични осъвременявания
    * Включва инструмент за антиспайуер

Недостатъци

    * Дразнещ прозорец за регистрация
    * Не включва всички характеристики на професионалната версия

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.