download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Хакери откраднаха повече от 500 000 номера на банкови карти от сървърите на Network Solution

27.07.2009 18:36 (преди 14 години и 8 месеца) | dulo | показана 2550 пъти Статистики
Един от най-големите домейн-регистратори и хост компании Network Solutions съобщи за огромно изтичане на информация за личните данни на своите клиенти
С помощта на специално програмно осигуряване, нелегално инсталирано на сървърите на компанията, за периода от 12 март до 8 юни 2009 година са били откраднати персоналните данни на 573 928 души. Престъпниците са получили данните по 4 343 транзакции, осъществени на приблизително 10 000 търговски сайта.
     Всички пострадали клиенти са уведомени за опасността чрез компанията TransUniuon и ще получат безплатно обслужване в продължение на една година.
     В момента се води следствие, като компанията е създала сайт, където пострадалите могат да получат по-подробна информация. Засега няма данни за кражба на средства от компрометираните номера на банкови карти.

По материали на http://wireless.itworld.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 30.07.09, 22:06, phrozencrew:
    Хм, нормално. Като им гледам немарливия сайт нищо чудно и към другите да се отнасят по този начин. Както казват една българска поговорка "За да обичаши уважаваш другите преди всичко трябва да обичаш и уважаваш себе си"! Само като им видиш метатаговете и ахваш - половината отворени, другите затворени.
    Предполагам, че много няма да разберат за какво говоря, но пък ще разберат консорциума WWW и неговия чекър, който им вади грешки по стандарта, като за световно.
    Не може да продаваш хиляди домейни, хостинг и маркетинг и да поддържаш толкова лоша хигиена и то на фронт-страницата. Простотия!
  • Четвъртък, 30.07.09, 22:14, sladurcho24:
    Хаха за сега нямало кражби ами хората като са чули че са хакнали саита с картите им веднага са се втъурнали да сменят номерата

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.