download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft с ново предложение за браузърите в Windows 7 за Европа

27.07.2009 19:48 (преди 14 години и 10 месеца) | stefankr | показана 2444 пъти Статистики
Microsoft и Европейският съюз продължават да водят спорове за взаимноизгодни решения на "браузърния спор" по повод наличието или отсъствието на браузъри в европейската версия на Windows 7. От Еврокомисията съобщиха, че от Microsoft са направили ново предложение за решение на проблема, което като че ли ще удовлетвори и двете страни.
Според това предложение, в европейската версия на Windows 7 все пак първоначално ще присъства браузъра
Internet Explorer, но след инсталирането на операционната система потребителят ще бъде запитан дали иска да остави този браузър по подразбиране или да се инсталира някой от алтернативните: Firefox, Opera или Safari. Ако потребителят избере втория вариант, IE ще остане все пак в системата заради някои системни нужди, а сърфирането в Интернет ще става с помощта на избрания алтернативен браузър.

Освен това европейските производители и търговци на компютри ще могат сами да избират браузър и да продават компютри с Windows 7 с него. От Microsoft няма да налагат мнението си кой е "правилният браузър".

От Европейската комисия коментират, че до това предложение е достигнато в резултат на серия от интензивни преговори с Microsoft. Наскоро ЕС обвини корпорацията в неконкурентноспособни методи за налагане на браузъра си на пазара и за опит да се изтласкат конкурентите му. След заплахи от глоби, от Microsoft съобщиха, че за Европа ще се разпространява ограничена версия на Windows 7, в която въобще няма да има браузър. От Брюксел определиха тази позиция като неконструктивна. Според чиновниците, целта на инициативата им е било желанието да се даде на потребителите възможност за избор.

Източник: soft.mail.ru, CyberSecurity

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 28.07.09, 11:40, anonymous:
    А правилният браузър ,разбира се е Opera!

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.