download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Nokia N900 - финландците се завърнаха!

27.08.2009 18:44 (преди 14 години и 7 месеца) | deezel14 | показана 2804 пъти Статистики
След няколко години отровен застой на Nokia, дългоочакваният им Интернет таблет/телефон, базиран на Linux дистрибуцията Maemo, вече е факт.

Ще започнем споделяйки вълнението си - устройството обещава да бъде невероятно! Надяваме се, че разбирате колко много значи това от устата на заклет Apple фен и съответно iPhone потребител.
Въпреки множеството мнения, че устройството наследява Nokia N97, истината е, че продължава линията Интернет таблети на Nokia, за които повечето хора не са чували. Напомняме, че тази ниша бе запълнена от Nokia 770, N800 (намира ни се един) и N810, които представляват комуникатори от висок клас без GSM модул.
N900 е първото устройство, което съчетава високата функционалност на тези джаджи с възможностите на един обикновен мобилен телефон, правейки го уникално само по себе си. Таблетът/телефонът е пионер в още една област - за първи път в него е използвана операционната система Maemo 5, която е още по-оптимизирана за работа с пръсти. Тя предоставя още ефектен и ефективен мултитаскинг, пийпълцентричност в контактите и пълен уеб браузър, базиран на Mozilla Firefox и поддържащ Flash и AJAX.
Дисплеят също впечатлява - 3.5-инчов (за съжаление резистивен) с резолюция 800х600. Назад не остават и хардуерните спецификации на N900, които осигуряват висока производителност и непоклатим мултитаскинг (поне според Nokia). Процесорът е ARM Cortex-A8 с тактова честота 600MHz, а оперативната памет е 256MB (и още 768MB виртуална памет). Финландците са се погрижили и за хардуерно графично ускорение, благодарение на PowerVR SGX чипа, който поддържа OpenGL ES 2.0.
Вградената камера е 5.0МР с автофокус и снима 800х480 видео при 25 кадъра в секунда.
Очакваната цена е около 500 евро. Очаквайте още новини около едно от най-интересните устройства за тази година. Ето и няколко видеота, демонстриращи неговите възможности.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.