download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

500 пъти по-бързи видеочипове през 2015 г

28.08.2009 08:35 (преди 14 години и 7 месеца) | varban007 | показана 1089 пъти Статистики
Прогноза на nVidia от конференцията Hot Chips.
Докато една част от експертите смятат, че към 2020 г. видеочиповете ще се превърнат в нещо, по архитектура напомнящо на многоядрените процесори, други се опитват да правят прогнози за темповете на увеличение на производителността им. Както съобщава сайтът TG Daily, на 21-вата конференция Hot Chips nVidia са споделили прогнозата относно приръста в бързодействието на графичните чипове до 2015 г.

Ако бързодействието на централните процесори към 2015 г. нарастне около три пъти, то връзката между процесор-графичен чип ще увеличи своята производителност 570 пъти. Очевидно, значителна част от този прираст се дължи на видеочиповете (които и nVidia разработва и произвежда). За пълна реализация на потенциала на графичните процесори nVidia трябва активно да си сътрудничи със софтуерните разработчици, които за оптимизират приложения за архитектурата CUDA.

nVidia преди време твърдеше, че завбъдеще графичните процесори ще заменят централните. Този въпрос, разбира се, е не е бил пропуснат на конференция. Президентът на компанията Джен-Хсун Хуанг е отговорил, че има три ключови съставни части: програмисти, ОЕМ-и/ОDM-и (производителните) и чип-дизайнери, като всеки от тях има различни изисквания. Така не може да заложим на интегрирането на нови и бързо развиващи се архитектури в едно устройство (един чип). Също така, разделянето на функциите ще позволи отделните елементи (централни и графични процесори) да се развиват по свой собствен път, което ще осигури гъвкавост и разнообразни продукти на пазара.

Поживём - увидем...

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.