download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Днес започват продажбите на Mac OS X Snow Leopard

28.08.2009 13:57 (преди 14 години и 7 месеца) | deezel14 | показана 1680 пъти Статистики
Отново изпреварвайки Microsoft, днес Apple започват да продават шестата котка на OS X - снежния леопард (10.6).

Цената на операционната система е едва $29, но предлага множество нововъведения, които са по-скоро в ядрото. Премахната е PPC поддръжката и OS X 10.6 е изцяло 64-битова. В нея са интегрирани множество нови и иновативни технологии, но, за да не се повтаряме, ще цитираме самите себе си. Фрагментът е от материала iPhone 3G S и какво ли още не - WWDC '09
- Изцяло 64-битова ОС.
- Grand Central Dispatch - изцяло нов метод за контролиране работата на ядрата при многоядрени процесори. Не само, че е интегриран напълно в SL и всички нейни нативни приложения, но и позволява на разработчиците да я използват си свободно и креативно, правейки приложенията си по-бързи и удобни.
- OpenCL - терминът е съкращение от Open C-based Language и представлява C-базиран език, който позволява много по-голям контрол върху това как графичната част на едно приложение се разпределя върху видео ускорителя/ите. А най-добрата новина е, че старите приложения не трябва да се пренаписват - достатъчно е най-ключовите елементи от кода да бъдат променени.
- Нов QuickTime, наречен Quicktime X - много по-производителен, поддържащ снимане на видео директно с вградената в Мака камера. Друга новост е вградената функционалност за повърхностно видеообработване, например, можете да изрежете даден клип направо, докато го гледате. И, най-важното, Quicktime X поддържа HTTP стрийминг и е 2.8 пъти по-бърз.
- Exchange поддръжка - това, което липсваше на бизнес потребителите през всички тези години - интегрира се чудесно с iCal, Mail и Contacts.
- По-бърза ОС - всекидневно извършвани операции като включване, изключване, свързване към мрежа и събуждане са до два пъти по-бързи.
- По-малка ОС - след ъпгрейд от Leopard до SL, от твърдия ви диск се освобождават 6GB (ъпдейт - 7GB и повече!) пространство.
Пълно ревю на най-голямата котка досега очаквайте в веднага щом се сдобием с легално копие на на ОС. В България тя най-вероятно ще се продава от другата седмица, но това са само наши предположения.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.