download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Snow Leopard изчислява големината на файловете по нов начин

31.08.2009 11:32 (преди 14 години и 6 месеца) | deezel14 | показана 1715 пъти Статистики
За добро или за лошо, Стийв Джобс и компания са решили да загърбят приетите норми отново и да направят своята ОС уникална.

Ето я и новата компютърна математика на голямата котка - 1MB=1000KB.
Със сигурност знаете, че всички други ОС, включително Leopard, старата версия на Mac OS X, изчисляват обема така - 1MB=1024KB.
Колкото и нищожна да ви се струва разликата, при големи файлове и изчисляване на свободното дисково пространство, тази разлика би била силно осезаема.
Вярно е, че така е значително по-лесно да се прецени размерът на даден файл между двете единици, но ни притеснява фактът, че Snow Leopard е единствената ОС, която смята така.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Понеделник, 31.08.09, 20:54, phrozencrew:
    Доколкото схванах ситуацията, както винаги американците са се напънали да си направят нов стандарт (JEDEC memory standards) и са се "подиграли" с европейския стандарт Si (Système International d’Unités) - естествено френски, нали помним всички историите по физика за мерки и теглилки.
    Американския клонинг се гаври с правилата и стандартите, които Европа е градила със столетия и затова е решил да използва и наложи неговите си норми, което е типично в стил - "Америка ще ви докара световна криза" или т.нар предишната демо версия - "Америка спасява света". Обаче не са се сетили, че има пичове градски момчета - майнички, в компанията на Стив Джобс, които го открехва за истинските параметри на световното невежество и решават, че стандарта JEDEC звучи на български като колоритната дума "ядец" (а в някои райони позната като "дедовия", "таратанци", "трънки" и сие). Та поради това просветените най-накрая ще върнат нещата в каналния ред, където стандартите и законите имат значение.
    Представяте ли си какво е било, когато Галилей им е казал, че не е плоска !?
  • Понеделник, 31.08.09, 22:16, anonymous:
    Абе да Ви кажа честно чичо Стив отдавна не сяда да мъдри сам революционни неща. Има си хора за тая работа. Той сключва договори и т.н. и си взема заплатата от $1 и хонорари по $3.4 млрд. на година.
     Относно новината: Нямам нищо против. Това е изцяло тяхно право да избират стандарта, който да използват за продуктите си. На който не ми излизат сметките да не използва продукти на Apple...
  • Понеделник, 31.08.09, 22:47, phrozencrew:
    Абе аз си се гъбаркам, ама верно ми е много интересно защо са решили да се върнат към стандартите. Вероятно скоро ще се появи ултра интересна новина, която да обясни тоя опортюнизъм (в смисъл на отстъпничество). С интерес ще чета за новата ОС на ябълката.
  • Понеделник, 31.08.09, 23:05, galkamalka:
    И ти го раздаваш по хамерикански нещу С предния си пост си отговаряш на въпроса
    ” Доколкото схванах ситуацията, както винаги американците са се напънали да си направят нов стандарт (JEDEC memory standards) и са се "подиграли" с европейския стандарт Si (Système International d’Unités) - естествено френски, нали помним всички историите по физика за мерки и теглилки.
    Американския клонинг се гаври с правилата и стандартите, които Европа е градила със столетия и затова е решил да използва и наложи неговите си норми, което е типично в стил - "Америка ще ви докара световна криза" или т.нар предишната демо версия - "Америка спасява света". ... „
    Имено! Това е някво продължиние на милите, инчовете, футовете...е така на пук на километрите, сантиметрите....
    Ето защо Стив Джобс с това си предложение обаче ще впечатли янките и нищо чудно да се реализира...

    айбайт

  • Вторник, 01.09.09, 09:08, anonymous:
    ” И ти го раздаваш по хамерикански нещу С предния си пост си отговаряш на въпроса

    Имено! Това е някво продължиние на милите, инчовете, футовете...е така на пук на километрите, сантиметрите....
    Ето защо Стив Джобс с това си предложение обаче ще впечатли янките и нищо чудно да се реализира...

    айбайт

    Хм..., че те американците са си приели "милите, инчовете, футовете" от както съществуват. Все пак това мерките, които са се използвали в Англия по това време. (Колонизацията на Северна Америка)
    А и според мен ще е по-лесно да се смята по 1000, а не по 1024

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.