download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Публикуван е изходния код на троянски вирус, прихващащ гласовия трафик на Skype

31.08.2009 15:27 (преди 14 години и 7 месеца) | dulo | показана 4600 пъти Статистики
Сорс-кодът на вируса, способен да подслушва IP-телефонията на Skype е достъпен за сваляне в Интернет

     Програмата е създадена от швейцареца Рубен Унтерегер (Ruben Unteregger), бивш служител на ERA IT Solutions , по поръчка на швейцарското Министерство по въпросите на охрана на околната среда, транспорта, енергетиката и комуникациите UVEC.
Троянецът е способен да записва разговорите чрез Skype преди тяхното шифроване, като след това изпраща записаните файлове във MP3 формат на предварително определен електронен адрес. Освен това, програмата открива „задна врата” в Skype-системата, чрез която съответните органи (а явно вече и почти всеки друг) могат отдалечено да инсталират допълнителни компоненти, да премахват следите от вируса и др.
    Сорсът на вируса, наречен от създателя си MegaPanzer се разпространява чрез GPL лицензия, позволяваща копирането, модифицирането и разпространението на програмата.
     Според г-н Унтерегер, изходните кодове на вируса се публикуват, за да могат антивирусните програми да включат в ядрата си защита от подобен род заплахи.

За повече информация: PCWORLD

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 09.09.09, 14:15, phrozencrew:
    Мдам, така се случва със затворения код на програмите за комуникация. Сигурен съм, че подобна новина няма да изненада никой. Донякъде си мисля, че skype си е вирус сам по себе си, който носи много тарикатско име.
    Най-гадното в цялата работа е фактът, че "Програмата е създадена ...по поръчка на швейцарското Министерство..". Да си представим колко още такива поръчки има - на американското министерство по ..., на китайското министерство по..., на индийското, на френското и английското, на Мосад, на КГБ, на талибаните (и на извънземните - би казал Едиз). Щом я има тая поръчка и е изработена от един човек, то тогава със сигурност има поне още 100-200 поръчки, като предполагам, че по някои поръчки работят цели екипи.
  • Сряда, 09.09.09, 14:43, anonymous:
    Е хубу де не мога да разбера защо са дали поръчка че то си има такива програми ето един пример Skype Recorder само трябва да се добави опция за качване на записания файл някъде си и готово

    П.С.

    На мен да бяха ми поръчали аз от отдавна ги правя такива...

  • Сряда, 09.09.09, 15:00, dreamskill:
    ” ...(и на извънземните - би казал Едиз)... „
    Не бих казал така Бих споменал евреите.
    Тъй като основното средство за общуване на извънземните е телепатацията, те нямат троянски вируси за скайп, а имат троянски мрежи за снифване на телепатация.
  • Сряда, 09.09.09, 20:04, phrozencrew:
    ” Е хубу де не мога да разбера защо са дали поръчка че то си има такива програми ето един пример Skype Recorder само трябва да се добави опция за качване на записания файл някъде си и готово

    П.С.

    На мен да бяха ми поръчали аз от отдавна ги правя такива...

    Ако на теб ти бяха поръчали подобно нещо съм сигурен, че нашето скромно общество щеше да получи още една прелестна история за "Иванчо и Петърчо, страст, сълзи, пропилени срещи, любов, а може би и още нещо...". Прекалено си обичлив и OpenSource (с лека интрига за ламер-не-ми-се-чете-типовете).
    Напоследък задобряваш, като вкарваш много интересни сценарии! Кефя!
    Респект, приятелю!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.