download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Жените са по-внимателни с паролите

04.09.2009 11:09 (преди 14 години и 7 месеца) | stefankr | показана 1977 пъти Статистики
При посещаването на различни сайтове, изискващи въвеждане на парола, жените са по-предпазливи, отколкото мъжете, твърдят от компанията PC Tools. След анализ на анкета, изследователите са открили, че 47% от мъжете използват една и съща парола за влизане във всички сайтове, които посещават. Жените, допускащи тази разпространена грешка са 26%.
Около две трети от мъжете, участващи в анкетата са заявили, че безстрашно отварят прикачени файлове или следват препратки, подадени им от познат човек. Жените в тази ситуация са много по-внимателни - едва 48% от компютърните потребителки посещават сайт, уебадреса на който им е даден в имейл.

Не са ясни причините за това безразсъдно поведение при мъжете, въпреки че са по-осведомени за рисковете отколкото жените, по данни на PC Tools.

Например 85% от мъжете знаят, че злонамерените програми могат да се разпространят посредством електронната поща или компрометирани сайтове. В същото време 44% от жените дори и не подозират, че посещаването на заразен сайт може да доведе до големи проблеми.

В изследването са взели участие над 4500 посетители на сайта на PC Tools. Резултатите от анкетата са допълнени от проведено на улицата допитване. Оказва се, че всеки десети жител на Обединено Кралство не пазва дори елементарни мерки за безопасност в Интернет, а една трета от британските потребители не обновяват антивирусните програми, които са инсталирани на компютрите им. Необновени антивирусни програми се използват от 5% от анкетираните в Германия и 7% от французите.

56% от интернет-потребителите от Франция имат една единствена парола за всички сайтове, Този неразумен навик е характерен и за 45% от потребителите в страните от Бенелюкс, 35% от британците и 16% от жителите на Германия.

Източник: The Register, mail.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 04.09.09, 22:06, anonymous:
    Интересно защо получавам Skype вируси в пъти по-често от жени отколкото от мъже ... а жените представляват едва 1/4 от всички контакти.

    Май любопитството на жените на моменти надминава здравият разум ... едно цъкаме при попълваме на статистиките ... друго правим в реалния живот

  • Петък, 04.09.09, 22:24, dreamskill:
    ” Интересно защо получавам Skype вируси в пъти по-често от жени отколкото от мъже ... а жените представляват едва 1/4 от всички контакти.

    Май любопитството на жените на моменти надминава здравият разум ... едно цъкаме при попълваме на статистиките ... друго правим в реалния живот

    ~agree
  • Петък, 04.09.09, 22:39, phrozencrew:
    Това дето го получаваш от жени, всъщност не е от жени а от роботи, галено наречени ботове. Малко жени на тоя свят биха ти пратили вируси съзнателно.
    Но има и друго. Жените по-трудно могат да си представят абстрактния мутализъм или симбиоза между браузерите (а също skype, доунлоадерите, вирусите, червеите, краулерите и други интернет "същества") и мрежата. Жените често могат много по-лесно да бъдат манипулирани и да си свалят някой приличащ на "романтичен файл" или да посетят някоя страница, която да им докара пробив (експлойт) в личното пространство и от там да си заразят и skype, като това е липса на опит и информация, че IE е едно истинско ЗЛО за цялото човечество. Много трудно е да ги накараш да ползват FF/Opera или не дай си Боже Linux. Те залагат в много по-голяма степен на стереотипите за което е виновна природата им, а не самите те.
    Друг аспект има факта, че масовия спам е насочен към мъжете и причина за това е фабриката им за тестостерон и наивното приемане и съглашение при опит за контакт от нещо, което прилича като да идва жена (мейл или да речем покана в skype, която идва от женско име). Този факт оправдава донякъде, че повечето зомбирани компютри са собственост на мъжката половина, която сваля всички прегради при шанса да се докопа до женско създание.

    Извод: Ако искате да заразите максимален брой компютри е достатъчно да заразите Skype-клиента на една по-контактна мацка !

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.