download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Снимки и разсъждения върху новия Athlon II X4

16.09.2009 11:24 (преди 14 години и 7 месеца) | varban007 | показана 1315 пъти Статистики
За разлика от някои други бюджетни АМD решения (Athlon X2 7750 и някои Phenom II X2), Athlon II X4 не позволява никакво "освобождаване на възможности".
Анонсът на процесорите Athlon II X4 6xx ще се състои тази седмица, но вече на страниците на XtremeSystems.org форума могат да се видят снимки на реалните екземпляри с кодови имена Regor (Athlon II X2), Propus (Аthlon II X4) и Agena (Phenom X4) след премахване на топлоразпределителната капачка. Тази капачка се залепва за кристала и има охлаждаща функция, затова премахването и е рисковано и в никакъв случай не се препоръчва да го практикувате, тъй като може да повредите процесора.

Разположеният в центъра, Propus, има площ на кристала от около 168-170 кв.мм, a неговият предшественик с кеш от трето ниво с кодово име Agena има площ 286 кв.мм. Съответно, икономията на материал при производството на чипа достига 40% и по-важното, Propus е много по-хладен и подлежи на по-сериозен овърклок.

За разлика от някои инженерни мостри, където кешът от трето ниво се отключваше, този път (при серийните процесори) това няма да стане, защото просто не присъства на чипа. По този начин Athlon II X4 не е възможно да се "преобрази" в пълноценен Phenom II X4. Някои любители, вярващи в чудеса, са опитали, но без успех. (Вижте CPU-Z скрийшота по-горе).

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.