download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Процесорите Clarkdale се овърклокват до 4.5Ghz на въздух

29.09.2009 02:48 (преди 14 години и 6 месеца) | varban007 | показана 1449 пъти Статистики
След като видяхме производителността на вграденото видео, появи се информация относно възможностите на новите CPU-та за достигане на по-високи честоти.
На какво е способен шестядреният 32-нанометров Intel Gulftown с течен азот вече видяхме, но за достъпните двуядрени процесори Clarkdale не се знаеше нищо особено, освен достигане на 4Ghz с една от инженерните мостри.

Този месец няколко други Clardale инженерни мостри на, със степинг C0, са получили разпространение и след като хората са ги тествали, са успели да ги ускорят до 4.5 или дори 4.62Ghz.

Овъклокнатият до 4.5Ghz с ВЪЗДУШНО ОХЛАЖДАНЕ Clarkdale изчислява Super PI 1M за по-малко от 10 секунди. Това означава, че след като станат достъпни за закупуване, крайният потребител ще има възможността да се сдобие с изключително добър продукт на ниска цена (Core i5 е средния и дори отива към ниския клас от семейството на новата архитектура - Westmere). Анонсът на новите процесори е предвиден за първата четвърт на новата година, като дотогава има шанс да се смени степингът на процесорите, което да спомогне за още по-добри клокърски възможности на серийните продукти. Напомням, че стандартната честота на Clarkdale никак не е за подценяване - 3.46Ghz.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.