download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Оптичната технология на Intel идва догодина

09.10.2009 00:33 (преди 14 години и 6 месеца) | varban007 | показана 893 пъти Статистики
Light Peak технологията беше представена преди месец. Нейната цел е осъществяване на връзка между електронни устройства по отпичен път, вместо да се използва остарялата и много по-бавна "медна жица". Light Peak ще доведе до конектори с по-малки размери, а по едно оптично влакно могат едновременно да преминават протоколите на оптични, дискови и други периферни устройства, дисплеи и т.н.
Light Peak се очаква да дебютира през първата четвърт на 2010. Какво Intel твърди на своя уеб сайт, Lightpeak конекторите ще предоставят скорост от 10 Gb/sec, а през следващото десетилетие скоростта ще достигне 100 Gg/sec. За информация, при скорост 10 Gb/s може да осъществите трансфер на един Blu-ray филм за по-малко от 30 секунди.

Въпреки че Intel представи технологията миналия месец, на пръв поглед не беше очевидно, че производителите ще имат продукти, възползващи се от нея до края на тази година. Но според CNET, тайванската компания за оптични мрежи - Foci Optic Communication ще започне да оползотворява Light Peak в началото на следващата година.

Отвъд трансфера, какво влияние ще има Light Peak върху персоналните компютри?! Като цяло, технологията може да изпълнява задачите на днешното USB. Освен това, ще е в състояние да свързва монитори, също така компютри (и други устройства) в мрежа. Ако Light Peak стане производствен стандарт, тогава вече може да очакваме HDMI, FireWire, USB, DVI, Ethernet, DisplayPort и др. да се слеят в едно.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.