download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

100 000 приложения в App Store

04.11.2009 18:56 (преди 14 години и 5 месеца) | deezel14 | показана 2116 пъти Статистики
От стартирането на App Store измина година и четири месеца. За този период от време той магазинът за приложения на Apple успя да счупи всички възможни рекорди, а, ако трябва да сме честни, постави и такива в изцяло нови категории. Днес е поредният ден, в който App Store ни удиви.

Към днешна дата в магазина за iPhone приложения има (над) 100 000 приложения. Знаем колко мразите статистиката, но в случая тя е наложителна и обещаваме, че ще бъдем съвсем кратки. За периода от 11 юли 2008 до днес от App Store са свалени 2 милиарда приложения, без да включваме ъпдейтите.
За да не звучим прекалено пристрастни, важно е да споменем, че по-голямата част от приложенията в App Store, меко казано, не си заслужават. Въпреки това в Топ 25 списъка по сваляния, особено в безплатната секция, преобладават точно такива. Ще споменем iFart и стотиците му клонинги, които издават неприлични звуци, както и хилядите анкети със заглавие "Колко сте умни?".
Ако забравим това, шансът да срещнете невероятно полезни и забавни приложения и игри е повече от голям. Доста разработчици на PC/Mac/конзолни игри пускат заглавията си и за iPhone/iPod touch. Имайте предвид, че тези игри нямат нищо общо с познатите на всички Java еднодневки и предлагат наистина конкурентни графика, сюжет и игрово време, сравними с тези при PSP и дори по-добри от заглавията за Nintendo DSi (наше мнение). Нека не забравяме, че методът на управление е уникален и често включва физически движения, засичани посредством акселерометъра, както и мултисензорни команди.
Налични и са чисто прагматични приложения - в AppStore има нивелир, кинопрограми, разписание за самолети и автобуси, приложения за поръчка на храна, четци за електронни книги и хиляди други. Ако просто искате да шашнете приятелите си, можете да си свалите безплатна пушка-помпа, револвер, бира, пуканки, Zippo запалка и каквото друго се сетите.
Ако трябва да обобщим - слоганът на Apple "There's an app for that" ("Има приложение за това") напълно отговаря на истината. В App Store има всичко.
P.S. Поздравяваме всички Apple ентусиасти с малкия колаж, който сглобихме. Вероятно само те ще го разберат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 04.11.09, 18:56, dreamskill:
    Честито!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.