download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Microsoft ще направи от един ученически компютър няколко работни места

13.11.2009 16:44 (преди 14 години и 5 месеца) | dulo | показана 2385 пъти Статистики
Компанията разработва нова сървърна среда с име Windows Multipoint Server 2010, позволяваща организирането на няколко работни места с помощта на един персонален компютър.

Програмният продукт е предназначен за развиващите се страни и за отдалечени селски райони и икономисва разходите по придобиването на хардуер. Всеки потребител получава клавиатура, мишка и дисплей и ще може да стартира необходимите му програми. Всички изчисления се извършват от един обикновен персонален компютър с инсталирана WMS 2010, като мощността на компютъра е напълно достатъчна за стартирането на текстов редактор, браузър и пощенски клиент.
      Предвижда се един сървър да обслужва до 10 работни места, като лицензиите за сървър и работно място са различни и ще е необходимо да се закупуват отделно.
     Новият продукт е предвиден за разпространение предимно в учебния сектор, като цената му се очаква да бъде ниска.
     Това съвсем не е нова идея, но сега става все-по актуална с масовото навлизане на Интернет-услугите.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 15.11.09, 16:21, anonymous:
    ” ...
    Как е Windows 7-цата Ристич?

    Абе не знам дали си я пробвала, но при мен се държи доста добре. Няма грешки, няма забавяне. Според мен работи доста по-добре от XP (разбира се като става дума за една и съща конфигурация). Единствено малко проблеми ми създава Office 2007, защото интерфейса му е доста по-различен от този на 2003.

  • Неделя, 15.11.09, 18:01, galkamalka:
    ” Абе не знам дали си я пробвала... „
    Това не го схванах.
    Нещо нямам спомен кой първи от тук почна да работи с нея...ааа само като се сетя как сме я чакали в нас...
    Все още имам 7 защото по всяко време може да се замрази работата в BackUp, ъпгрейдва се без проблем и притежава доста интересни качества, опции които ми се струва, че не се ползват... Бърз, да. Ама много бърз, защото му е удобно в новия ти хардуер(Windows 7 обича новото)....ама аре да не се лъжеме:
    "няма грешки"
    опааа :))))) та той целия е сгрешен)))))))

    Между другото има ново СуЗи 11.2 и е много интересно....този Yast2 е все по-добър(Urpmi си намери майстора) и файловия браузър Dolphin от известно време плейва аудио и видео..
    МИР

  • Понеделник, 16.11.09, 15:18, anonymous:
    Хах... Галке, наистина нямам спомен кой е бил пръв. Може би ти или поне това би трябвало да означава мнението ти. Извинявам се за грешката, която допуснах...
    Относно грешките в системата: под "няма грешки" исках да кажа, че няма такива, които да ми пречат на работата, за която я използвам. Всяка система има грешки. Ако питаш мен цялата поредица озаглавена Windows е една голяма грешка превърнала се в каталог за множество по-малки грешки.
  • Вторник, 17.11.09, 19:54, wqwe:
    ” Техните сървъри са най-добри.
    Като се сетя за стабилността, защитата и най-вече производителността на Microsoft SQL Server направо тръпки ме побиват. „
    Абе то така и за Exchange разправяха, ама виж сега къде е Exchange 2010 къде са други messaging&collaboration шитни -- Lotus Notes? Domino? А помните как fail-наха с миграцията на hotmail към Exchange (първия път, после успяха де).

    В момента MSSQL е много стабилен и мисля че за price/performance няма равен (спорез TPC бенчмарките). MySQL е пъргав, но не и на терабайтови бази. Освен това много добре знаем, че скоростта идва от "пропуснатите" заключвания, което значи че multi-user е гола вода. "Гола вода" като Тази справка "Финансов резултат на фирмата" е може би коректна, ако никой не е модифицирал данните докато се е генерирала в смисъл :-))

  • Вторник, 17.11.09, 20:04, deringer:
    О,то на Майкрософт не са шитни
    Като даваме примери...аз да дам Google-"...Servers are commodity-class x86 PCs running customized versions of Linux..."

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.