download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVG LinkScanner разрешава критичен пробив на социалните мрежи

21.11.2009 19:20 (преди 14 години и 5 месеца) | anonymous | показана 1815 пъти Статистики

Twitter, Digg и други социални мрежи са заплашени от зловредни уеб страници, криещи се зад съкратени интернет адреси, а LinkScanner ги открива.

Популярната практика за поставяне на съкратени Интернет адреси в разговорите в Twitter, постовете в Digg и другите комуникации в социални мрежа е да бъдат заплашени от хакери, които използват анонимността на тези адреси, за да скрият заразените уеб страници. AVG LinkScanner е единственото средство за сигурност на разположение днес, което може да открие присъствието на тези заразени уеб страници, защото той проверява предназначението на всеки един линк към Интернет адрес в реално време и не разчита на черни списъци, които вече са неизползваеми, веднага след като бъдат създадени, поради постоянно променящите се места, където се крият хакерите.

AVG LinkScanner е безплатно средство, което може да бъде изтеглено на адрес http://www.bsd.bg/download?product=avg-linkscanner-free-edition

„Проблемът със съкратените линкове е, че те обикновено не приличат на оригиналните Интернет адреси, което означава, че потребителите не винаги знаят върху какво кликват. Хората кликват с намерението да отидат на определен сайт, но линкът лесно може да бъде хакнат, за да ги изпраща вместо това на сайт, който съдържа троянски коне, спайуер, руткити и друг малуер", казва Роджър Томпсън, главен изпълнителен директор по изследванията в AVG Technologies.

Услугите за съкращаване на линковете станаха популярно средство, за да съответстват на лимита на Twitter от 140 думи. Сега има на разположение повече от дузина услуги за съкращаване на Интернет адреси, някои от които са вградени в самите клиенти на Twitter и други инструменти за социални мрежи.

Заразените уеб страници са най-новият начин, по който хакерите и спамърите поставят малуер в компютрите, за да откраднат пароли или да включат компютри в ботмрежи. Компютърните потребители могат да с заразят само като кликнат на линк, разгледат изображение или понякога просто поставят курсора на мишката над банер. За да не бъдат хванати, лошите обикновено заразяват някоя уеб страница за по-малко от 24 часа преди да продължат със следващата.

„LinkScanner е единственият инструмент за сигурност, който може да открива присъствието на заразени страници, които се крият зад съкратени Интернет адреси", добавя Томпсън. „Само LinkScanner може да спре хората да отварят линкове, преди да е прекалено късно".

За повече информация относно продуктите AVG на компанията AVG Technologies можете да посетите сайта на дистрибутора им за България - „Бизнес Софтуер Дистрибутор" ЕООД (http://www.bsd.bg/)

За AVG Technologies

AVG (http://www.bsd.bg/avg-software) е световен лидер в областта на решенията за сигурност, който защитава 85 милиона компютри на крайни потребители и на малки фирми в 167 страни от постоянно нарастващото разпространение на уеб заплахи, вируси, спам, киберпрестъпници и хакери в Интернет. С главна квартира в Амстердам, AVG има почти две десетилетия опит в битката с кибер престъпленията и една от най-напредналите лаборатории за откриване, премахване и сражаване със заплахи в Интернет от целия свят. Безплатният вариант на софтуера, който се изтегля онлайн, позволява на начинаещите потребители да придобият основна антивирусна защита и след това лесно и изгодно да обновят до по-високи нива на сигурност и защита както в работни среди за единични, така и в такива за множество потребители. Почти 6 000 риселъри, партньори и дистрибутори в световен мащаб работят в екип с AVG, включително Amazon.com, CNET, Cisco, Ingram Micro, Play.com, Wal-Mart и Yahoo!.
За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper, StarWind Software, I.R.I.S., EMS, Entensys и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.