download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel ще имплантира чипове в мозъка

22.11.2009 08:34 (преди 14 години и 4 месеца) | varban007 | показана 3129 пъти Статистики
Това се предвижда за 2020 г.
Идеята за създаване на интерфейс, позволяващ управлението на компютърна техника с помощта на мислите никак не е нова. Мога да ви посоча и разработка, която достигна серийно производство - това е OCZ NIA, при която вместо да боравите с мишка и клавиатура, персонажите в компютърните игри могат да бъдат управлявани с помощта на движение мускулите на лицето и определени мисловни асоциации.

Представители на Intel, отговорни за научните разработки, тази седмица обявиха, че към 2020 г. компанията ще бъда в състояние да имплантира чипове в човешкия мозък, които да управляват електронни устройства с помощта на мисленето. Това научаваме от Compturworld. Сега учените задълбочено анализират мозъчната активност като се опитат да поставят основите за "телепатичния" интерфейс. Значителна помощ за това оказва изобразяването на магнитен резонанс, което позволява да се видят кои зони на мозъка са активни при дадена умствена дейност или асоциация. Първата стъпка за реализиране на телепатичния интерфейс ще бъде създаването на нещо като слушалки, които анализират електроенцефалографическите сигнали на мозъка, но по-късно Intel смята да създаде дребни микросхеми, които се вграждат директно в него.

"Ъпгрейднатият човек" ще може лесно да набира цели думи и фрази без да използва клавиатура или мишка, моментално да разменя с някого съобщения и ефективно да се навигира в мрежата. Разбира се, имплантацията на чипа в мозъка че бъде извършвана само със съгласието на човека. Проучвания на такива въпроси позволяват на Intel да разбере по-добре структурата и принципите на главния мозък, което е полезно за създаването на по-съвършени компютри.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 22.11.09, 13:03, anonymous:
    Това ,което сьм казал още преди години в темата ми за свьрзване на човешкия мозьк с компютри в най -скоро време ще бьде реалност! Бьдещето е: 1. Телепатия през Интернет,без значение на разстоянията,това което човек го има като даденост ,но с годините го е загубил 2. Използването на неизчерпаема информация от библиотечни сьрвьри 3. Безсмьртна душа- запазване на пьлната информация на всеки починал човек и ползването и виртуално, дори влизането и придобиването ,ако човек желае! Сигурно още много други вьзможности...
  • Неделя, 22.11.09, 13:44, dreamskill:
    Нищо чудно.
  • Неделя, 22.11.09, 22:53, kookki:
    Дано не съм жив да ми се ровят от КАТ в мозъка
  • Понеделник, 23.11.09, 00:29, anonymous:
    Как ли ще се казва Анти вирусната програма която ще ни защитава от разни вирусчета

    Добра представа за бъдещото изобретението на Интел може да се добие от филма Hardwired ... темата е едно към едно .

  • Понеделник, 23.11.09, 01:17, dreamskill:
    Еми аз ще се разбера с един пич, най-вероятни еди - той ще прави вируси, а аз - антивирусна която спира неговите вируси и ще станем милионери, както стана гейц.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.