download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Тестваха шестядрения процесор на Intel

27.11.2009 00:36 (преди 14 години и 4 месеца) | varban007 | показана 1823 пъти Статистики
Да се запознаем с резултати от бенчмарковете на Core i9 (Gulftown)
Днес сайтът omgwtfbbq.ovh.org ни изненада с ревю на дългоочаквания процесор Core i9. Броят на физическите ядра, както сигурно знаете, е шест, а благодарение на технологията HyperThreading, CPU-то разполага с 12 виртуални.

В тестът wPrime забелязваме, как Gulftown сурово "екзекутира" останалите участници. Той е около 2.4 пъти по-бърз от Phenom II X4 на 2800Mhz. Спрямо по-малкия си брат, Core i5, той е около два пъти по-производителен.

Във Photoshop нещата обаче стават интригуващи. Налице е парадоксът, че процесор, притежаващ "само" 4 физически ядра се оказва по-бърз. Общо взето, шестте ядра тук не оказват съществено влияние върху производителността.

При 3DMark06 наблюдаваме равнопоставеност на цялото Intel Core ix семейство. Тоест, и тук повече от четири ядра не засягат изчислителната мощ.

В 3DMark Vantage производителността е почти еднаква при всички участници в теста, но и тук Core i7 Bloomfield води хорото, макар и да е по-ощетен откъм спецификации в сравнение с Core i9. Причината за това е, че при графичните тестове оказва влияние видеокартата, докато процесорът просто трябва да и помага до определена степен. Когато тази степен е покрита, оттам насетне CPU-то спира да бъде причината за по-високи резултати.

Стигаме и до температурите в спокойно състояние. Макар и с най-много ядра, Core i9 е най-хладен. И това е обяснимо - той е произведен по по-фин технологичен процес - 32 нанометра.

Колегите ни са експериментирали и с овърклока. Максималната стойност, която са достигнали е 4200Мhz, тъй като са били ограничени във времето и са имали проблеми с BIOS-a.

Официално Core i9 излиза през първото тримесечие на 2010 г.

Цялото ревю.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 27.11.09, 14:53, anonymous:
    3D Mark продуктите имат и синтетичен тест на процесора, който не е толкова зависим от видеокартата, макар че се забелязват малки разлики с различни видеокарти на една и съща система, което е нормално. Но да се вземе общия резултат и да не се отчете само CPU теста е глупаво.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.