download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Турция ще раздаде електронни адреси за всичките си граждани

06.12.2009 14:09 (преди 14 години и 4 месеца) | dulo | показана 2300 пъти Статистики
Турските власти смятат да осигурят на всичките си граждани адреси за електронна поща

Проектът с име Anapost предвижда електронните адреси да бъдат добавяни към документите за месторождение.
     В република Турция живеят около 70 милиона души и всеки от тях ще получи електронна пощенска кутия, с обем за съхранение на файлове и писма в размер до 10 Gb. Програмната част на проекта е вече реализирана и в момента вървят тестове.
     Anapost е част от по-голям проект, предвиден като национална уеб-търсачка. Създателите на проекта смятат, че другите търсещи машини в Интернет подлагат националните комуникации на определен риск, който при осъществяването на проекта ще бъде избегнат.

     Източник: ITP

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 07.12.09, 11:19, 3246:
    ” Инвестиция в електронната култура. Всеки може да си ползва частни имейли, а тези да служат за официални цели. Ако подхода е правилен и няма сюжети от Оруел, това биха могли да бъдат първите стъпки към електронно правителство, открити системи и много други. „

    Сюжети по Оруел ще има, така е навсякъде. Но все пак е стъпка в правилната поскока. Макар и малко палеативна, ако е единствено тя.

  • Понеделник, 07.12.09, 11:29, milen:
    Според мен това е добро намерение с грешно изпълнение. Никога правителствата не са показали, че успешно могат да управляват технически проекти. В Турция корупцията е по-голяма дори от тази в България (казвам го от собствен опит) и вероятно много пари ще потънат в този проект.

    По правилния подход според мен е такъв:
    - държавата да определи изисквания към доставчиците за услугата "надежден административен електронен адрес" . Процедурата по лицензиране трябва да е безплатна за операторите. Да се изисква сигурност при ползването на услугата и сигурност на съхранение на информацията.
    - да постави изискване на всички свои граждани, които ползват някакви административни услуги да предоставят адрес в лицензиран оператор.
    - според регистрираните е-мейли във всеки един оператор, държавата да предоставя малка годишна субсидия на оператора.

    По този начин болшинството от хората пак ще имат е-майл, обаче много от парите на данъкоплатците ще бъдат спестени и услугата ще е качествена, защото ще има конкуренция.

  • Понеделник, 07.12.09, 15:25, phrozencrew:
    Мисля, че софтуера за подобен проект трябва да е с отворен код, за да могат гражданите да следят дали някой не оставя вратички в софтуера, както и за всевъзможни бъгове. Т.е. държавата трябва да закупи и изходния код, а не затворен софтуер. Така след време поддръжката на цялата система би могла да се прехвърли на друга фирма или организация, а не да се наложи закупуването на нов софтуер от държавата.
    Подобни проблеми имаше в милата ни татковина със софтуера за земеразделянето и Африканския софтуер за НОИ.
  • Понеделник, 07.12.09, 18:39, deringer:
    То пък в България голяма революция...
    -моля регистрирайте се в офисите на еди кой иначе картата ви за предплатена мобилна услуга става невалидна-демек ако не те знаем кой си и съде живееш,кога си роден,кой е бащо ти и майка ти...гледай си работата няма да говориш...
    -отивам в банката и искам да преведа пари...о дават ми бележка да си попълня всички данни,номера на личната карта,и също да подпиша,че съм съгласен банката да разполага с тези данни при положение,че аз само ще превеждам пари и то не към тази банка??? WTFFFFF!
  • Понеделник, 07.12.09, 20:04, phrozencrew:
    ” -моля регистрирайте се в офисите на еди кой иначе картата ви за предплатена мобилна услуга става невалидна-демек ако не те знаем кой си и съде живееш,кога си роден,кой е бащо ти и майка ти...гледай си работата няма да говориш... „
    Уфффф, как бях забравил! Благодаря, че ме подсети! Имам една стара карта, на която и купвам ваучер за 10 лева, за да ми важи още една година, че съм си давал на тоя номер на една каруца народ. Сори за off-а!

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.