download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Стерео изображения на Япония от 19-ти век

14.12.2009 20:59 (преди 14 години и 4 месеца) | dulo | показана 5610 пъти Статистики
Фотографът T. Enami (1859-1929) в началото на 20-ти век е направил доста 3D стерео фотографии, използвайки своя, сдвоена камера.

Стереофотографиите илюстрират периода Meiji на древна Япония. За да се видят обемните изображения е бил необходим специален апарат, наречен "стереовизор". С помощта на съвсем обикновен софтуер сега може да бъде наблюдаван следния любопитен ефект:

      Останалите фотографии: http://pinktentacle.com/2009/10/animated-stereoviews-of-old-japan/

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 16.12.09, 00:07, tegote:
    Това е митология. За да привлечат хора за софтуера. Който така и не се разбра кой е. За всяко едно нещо си има филм!
  • Сряда, 16.12.09, 09:44, phrozencrew:
    ” Това е митология. За да привлечат хора за софтуера. Който така и не се разбра кой е. За всяко едно нещо си има филм! „
    Как да не се разбра, напротив:
    "С помощта на съвсем обикновен софтуер..."
    Всичко с което можеш да събереш 2 кадъра ще ти свърши работа. Сигурно има милиони такива програми. Примерно:
    http://www.download.bg/index.php?cls=programs&mtd=List&q=gif&cat=&g=&order=
  • Четвъртък, 17.12.09, 11:34, boy4o:
    Там Роки е дала link към много богат сайт с подобни картинки, макар и съвременни. Всеки може да си направи останалото с програмите, прдставени от Фрозен.
  • Събота, 19.12.09, 00:20, tegote:
    Да, но едно време не са правили тези движения на картините! На практика по този начин обектите все едно оживяват. Като стана дума за софт, в този момент не ме интересува кой софт ще ми направи GIF, а кой софт ще ми направи маска на снимката и ефектите в нея на старо фото! Това е въпросът! Трик за зарибяване! Или поне е служело за такова някъде. Други са го намерили и публилкували като новина. Нямам предвид нашия човек от БГ. Ами тези японци ли са, китайци ли са, тези същите се правят на откриватели и са използвали случая да комбинират "нещото" с някой софт. Само за това се сещам. Нали ви казвам - няма как да се правят анимации от това време, че да снима стерео.
  • Понеделник, 28.12.09, 12:12, heavyanimal:
    ” Да, но едно време не са правили тези движения на картините! На практика по този начин обектите все едно оживяват. Като стана дума за софт, в този момент не ме интересува кой софт ще ми направи GIF, а кой софт ще ми направи маска на снимката и ефектите в нея на старо фото! Това е въпросът! Трик за зарибяване! Или поне е служело за такова някъде. Други са го намерили и публилкували като новина. Нямам предвид нашия човек от БГ. Ами тези японци ли са, китайци ли са, тези същите се правят на откриватели и са използвали случая да комбинират "нещото" с някой софт. Само за това се сещам. Нали ви казвам - няма как да се правят анимации от това време, че да снима стерео. „
        кой говори за анимация?(не че по онова време не я е имало) трябва да се чете внимателно всичко ,а ти май си пропуснал тескта м/у двете снимки.такъв"специален апарат"съм виждал; два обектива снимат едновременно,а после се гледа с нещо подобно на бинокъл и едното око вижда едната снимка, другото- другата.вярвайте няма такова стерео,съвременното 3D пасти да яде.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.