download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Промените в ЗЕС за следене на българския Интернет трафик бяха приети

22.12.2009 16:34 (преди 14 години и 4 месеца) | deezel14 | показана 3643 пъти Статистики
Днес със значително мнозинство бяха приети промените в Закона за електронните съобщения, засега само на първо четене.

Ето чудесното резюме на Богомил Шопов, представящо какво би се случило, ако промените в ЗЕС влязат в сила:
"1. Данни за местоположението на всеки един от нас (с точност до 50 -100 метра), ще се съхраняват в мобилните оператори и МВР почти без основание, ще може да ги достъпва, без никакво разрешение.
2. Цялата ви комуникация в Интернет, отново ще бъде поставена на същия принцип. Всеки служител от МВР, който ви нарочи, ще може да провери за една година назад, какво сте правили в Интернет, с кого сте си писали, от къде сте влизали в Интернет, какви услуги използвате (Skype, P2P, SMTP и т.н) , къде се намирате в момента и още интересни данни
3. С кого сте си говорили през последната една година, пак ще може да излиза почти безконтролно от МВР, освен това, може и да се проследи и движението ви по време на разговор и да се засече с данните от email комуникацията ви." (целият материал можете да прочетете в блога на Бого.
Резултатите от днешното гласуване са следните:
За - 100
Против - 74
Въздържали се - 5

Както може би се досещате, цялостният характер на гласуването бе твърде партиен и масовата част от депутатите просто побързаха да свършат тази маловажна за тях работа и да си тръгнат. Основните виновници за приемането са представителите ГЕРБ и Атака, с положителен вот без изключение.
Второто четене на законопроекта ще бъде в началото на 2010. Ако искате да научите още по въпроса, потърсете за хаштага #zes в Twitter.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2 3 4 5
Твоето мнение

  • Петък, 22.01.10, 00:11, phrozencrew:
    ” @phrozen, твоя приятел Богото ще бъде там
    http://wtconferences.com/?page_id=703
    Е тамън де! Както каза milen, да си изясним позициите! На халба биричка (кехлибир-преша) полемиките се решават много по-благородно
  • Петък, 22.01.10, 22:07, boy4o:
    ” ...
    Действие трябва. Аз си знам че съм "<ай-ай-ай>" и главата ми не ражда много-много, ама съм гласовита. Моята грижа е да крещя. „
    Разбирам напълно патоса ти Како. И даже по принцип (само по принцип!) го споделям.
     
    Не искам да влизам в менторски тон, но някак не мога да се удържа. Може би това е първият признак, че остарявам вече, но ето какво имам предвид:
     
    Активизмът е хубаво нещо, стига да имаш ясна представа към какво го насочваш. Но безмисленият (безмозъчен?) активизъм е зло! "Сънят на разума ражда кошмари". Днес живеем в кошмар и тъкмо този дебилен вид активност ни докара до тук.
     
    Преди 20-ина год. и аз бях "същата гарга" като теб. Митинги, препълнени площади, крещене до степен на бронхит... Нощни бдения, сини знамена, "Последен валс"... Дебилен активизъм?. Непроходим идиотизъм!
     
    Признавам, идиоти бяхме (ама днес нещо съм на вълна "идио-" ). Признавам, и аз съм между виновниците България днес да загива. Каква я мислехме, а каква стана! Задейства се законът на Архимед: "Лай**та винаги изплуват най-отгоре".
     
    Всъщност номерът бил много прост. "Преди да действаш, помисли!". Кой да се сети?
     
    Надявам се да ме разбереш правилно. Не ми е работа какви ги вършиш лично ти (и останалите хиперактивни индивиди). Но се страхувам (!!!), че ще ми докарате на главата още по-голяма беля.
  • Събота, 23.01.10, 14:45, кака.лара:
    Споко, пич!

    Кака ти не е расла колко е пасла. Колкото да съм дебилна не ми е къса паметта. И аз помня туй, онуй. Как Костов ни излъга да го качим на власт да речем, няма да го забравя лесно. Какво направи после пак помня. И царя как ни засука помня. Научена съм вече.

    Спете спокойно, деца!

  • Четвъртък, 18.02.10, 14:35, кака.лара:
    Е пак устикахме!

    Вчера законът мина на 2-ро четене. Успяхме да спрем тъпотията с интерфейса и да запазим съдебния контрол върху достъпа до логовете. Задължението за водене на логове се сви само до доставчиците на услуги. Доставчиците на съдържание / и Д.БГ/ отърваха сатъра поне за това.

    Сега да видим какво ще става? Защото разрешение за достъп ще се издава не от съдебен орган, а от административен началник. Председател на окръжен съд или упълномощено от него лице. Де да видим в правилника за приложението дали такова лице няма да се окаже майор Михов

    Абе още има да ритаме държавата докато се научи къде и е мястото.

  • Четвъртък, 18.02.10, 15:21, танясекс:

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.