download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Бизнес Софтуер Дистрибутор представи своя „зелена идея“

06.01.2010 16:47 (преди 14 години и 2 месеца) | anonymous | показана 2175 пъти Статистики

Бизнес Софтуер Дистрибутор стартира зелена кампания под надслов „Купи Софтуер – Посади Дърво!“.

От компанията заявиха, че в периода от 5 януари до 5 март 2010 г. на всеки 100 лева закупен от тях софтуер* те ще закупуват по една широколистна фиданка. В края на кампанията всички млади дървета ще бъдат засадени на едно или повече подходящи места.

През последните години ИКТ компаниите фокусират все повече вниманието си върху зелените технологии. Някои наложили се вече идеи в тази насока са например използването на рециклирани офис хартия и материали, прихващане на топлината от дейта центрове за отопление на сгради, използване на затворени цикли на производство и безотпадни технологии и много други. С кампанията „Купи Софтуер – Посади Дърво!“ Бизнес Софтуер Дистрибутор затвърждава позицията си на социално отговорна компания, за която вече може да се каже, че е и „зелена“.

За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg/

* В сумата не се включва ДДС.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 06.01.10, 21:09, phrozencrew:
    Идеята е много добра! Подкрепям!
    Но все пак малко повече информация не е излишна. Бих искал да коментираме следните по-особени изказвания от сайта:
    Цитат
    ” В края на кампанията всички млади дървета ще бъдат засадени на едно или повече подходящи места. „
    Къде ще бъдат засадени дръвчетата? В моя блок направихме "кампания" по засаждане на подобни фиданки по пътеките до блока и от 20-на оцеляха 2-3, което все пак не е малко. Може да се направи един блог със снимки на дръвчетата, където процедурата по засаждането и растежа им да е напълно прозрачна. Казвам го като идея, която не изисква кой знае какво, но пък би спечелила доверието на потребителите на софтуера.
    Цитат
    ” През последните години ИКТ компаниите фокусират все повече вниманието си върху зелените технологии. Някои наложили се вече идеи в тази насока са например използването на рециклирани офис хартия и материали, прихващане на топлината от дейта центрове за отопление на сгради, използване на затворени цикли на производство и безотпадни технологии и много други. „
    Специалността, която се занимава с тия проблеми се нарича "Енергийна ефективност" и в България вече има профита. Основен курс е "Синтез и анализ на топлинни и масообменни схеми". Един качествен специалист по подобни проекти взима месечно от порядъка на 1200 - 3000 лв заплата. Бих искал да знам дали сте чували ИКТ фирми в БГ да наемат подобни специалисти.
    dreamskill, ти що се юркаш по партийни сайтове. Там всичко е тотална манипулация, само и само да се предизвика интерес и да се генерира вниманието на пътуващите в мрака без фенер.

    Искрено се надявам зелената кампания да доведе до реални резултати и фирмата да спечели добра репутация от тази инициатива. Аз бих си купил няколко от продуктите, които предлагат, особено на Xara - невероятно добри са!

  • Сряда, 06.01.10, 21:42, dreamskill:
    Еми нямам нищо против никой, но да не излезне че "съм" от такава партия.
    Намерих тази страница от гугъл търсейки това.
    И да, добре ще е това за "дръвчета пред блока" ама както е станало при теб - труда ни може да отиде на вятъра. По-добре да ида на мястото в картинката и там да посадя...поне ще знам, че шанса да оцелее ще е по-голям...

    Това място направо е приказно! Скоро време ще снимам снимки за вас.
    btw това в жълтото правоъгълниче е чешма.
    btw2 извинявам се за късния edit, но бях оставил това наполувина, защото нещото(нещо като пъпка, появявало се е при всички кучета, видяно е от вет) на крачето на пинчерката започна да кърви.Сега положението е овладяно.

  • Сряда, 06.01.10, 22:04, galkamalka:
    Купи Софтуер – Посади Дърво!

    Екстравагантна идея с прекалено малко яснота...
    НА ВИ СЕМКИ ЗА РАЗСАТ

  • Сряда, 06.01.10, 22:35, phrozencrew:
    Хахахахахаха! Ми то тва семенце скъпичко върви. Малко на дебело ше легне зелената идея с овошките. Иначе няма лошо вместо овошки да си отгледаме храсталак
  • Четвъртък, 07.01.10, 11:24, anonymous:
    едно време в махалата на баба ми имаше един от ЦК на БКП-то беше изкопчил от общината да засеят цялата улица със вишни и череши.
    сега като ходя от време на време,като цъфнат дръФчетата знаете ли колко е красиво.
    а пък като узреят улицата е пълна с гладни мангали и само ги гоним кат мастии,щото мамицата им кисела чупят клони и берат за да ги продават след това.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.