download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Сторидж устройствата няма повече да ни възпрепятстват

15.01.2010 00:43 (преди 14 години и 3 месеца) | varban007 | показана 1816 пъти Статистики
Причината за бавното зареждане на операционната система, игрите и много други винаги се е таяла в хард диска. По-точно в скоростта, с която той общува с другите компоненти на компютъра. Наскоро излязлата SATA III и SSD дисковете са на път на разрешат този проблем. Но днес се появи още нещо, заслужаващо вашето внимание. Това е OCZ Z88 PCI-E - един продукт за корпоративния сегмент, който чупи всички рекорди по скорост на четене и запис.
В момента скорост на записване от рода на 200-300MB/s ни се струва ако не превъзходна, то доста добра. Но как ще възприемете SSD, което чете с 1.3GB/s и достига 1.2GB/ s при запис?! Компанията OCZ е показала прототип на Z88 модела, който е предназначен за фирмения сегмент. Продуктът трябва да се появи на пазара след няколко месеца.

Обемът ще варира от 512GB до 2TB, като минем и през 1ТB. Доброто при 512GB-овата версия е, че може лесно да увеличавате капацитета чрез добавяне на модули памет (подобни на SODIMM) по платката. Причина за високата скорост на трансфер при Z88 се базира на това, че използваната шина в случая е PCI-E (4х), а не SerialATA.

Цената на 2TB-овия Z88 е $7000, но това все още е предварителна стойност. Ако можете да си позволите дори и по-ниските модели, то това означава, че вие ще притежавате най-бързата до момента сторидж система.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 15.01.10, 14:29, anonymous:
    Нулите на цената...да не би да е объркан броят им?!?
  • Петък, 15.01.10, 16:10, anonymous:
    Не е ... все пак говорим за SSD диск + възможност за увеличаване на капацитета му...
  • Петък, 15.01.10, 16:14, stiliyangr:
    "Причина за високата скорост на трансфер при Z88 се базира на това, че използваната шина в случая е PCI-E (4х), а не SerialATA." - а ако използват PCI-E (16х)? Има дъна с по две PCI-E (16х)-шини.
  • Петък, 15.01.10, 16:37, varban007:
    ” "Причина за високата скорост на трансфер при Z88 се базира на това, че използваната шина в случая е PCI-E (4х), а не SerialATA." - а ако използват PCI-E (16х)? Има дъна с по две PCI-E (16х)-шини. „

    От OCZ са си решили, че 4х е напълно достатъчно.. Има и други фактори, които оказват влияние върху трансфера (например контролера на SSD-то). Всъщност, PCIe 2.0 4х осигурява ширина на шината до 2GB/s, а Z88 работи с по-ниски скорости. Затова, по-широка шина ще остане неоползотворена, а цената на диска ще се повиши. Докато нещата със SATA 3 са по-различни. Колкото и да е нова, през нея за 1 сек. минават максимум 500MB. Сам се сещаш, че в нашия случай това доста ще спъва скоростта.

    @twizard

    За съжаление не съм, но мисля че 2TB+SSD+1.2GB/s+1.3GB/s си заслужават парите. И не забравяй, че продуктът е предназначен за корпоративния сегмент и никой не длъжен да се съобразява с нашите финансови възможности.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.