download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Гейминг-зависим убива майка си, а после играе Counter Strike

24.01.2010 17:36 (преди 14 години и 2 месеца) | varban007 | показана 3249 пъти Статистики
Колко по-чудовищно от това ?!
15-годишен румънец уби майка си в сряда тази седмица, след като тя отказала да плати месечната интернет такса. Йонут Силвиу Савин, който е известен със зависимостта си към видеоигри, я е намушкал с нож 17 пъти, а след това е излязъл да играе Counter Strike в квартално интернет-кафе.
Майката на Йонут е смятала, че единственият начин да откаже сина си от прекарване на толкова много време пред компютъра е като спре да плаща интернет таксата. Но това решение е отнело нейния живот.
Драмата се е разиграла в сряда. Само три часа след убийството на майка си, Йонут е бил забелязан в любимия си интернет клуб, където с часове играл евъргрийн шутъра Counter Strike. Полицията по-късно установила, че той е взел всички пари, които е намерил в дома си.
Трупът на жената бил намерен от нейния съпруг, след като той се върнал от работа и веднага сигнализирал на полицията. Обаче, Йонут по своя воля се явил пред тях и казал спокойно "Мисля, че аз съм този, когото търсите."
Момчето било пристрастено към компютърни игри и интернет. В края на краищата, тази негова зависимост го е довела до убийство и нежелание да излиза навън с приятели. Той е събрал повече от 200 отсъствия от училище.
Супервайзърът на интернет кафето забелязала, че Йонут през цялото време идвал да играе СS съвсем сам, с качулка на главата. Тя също е забелязала, че той никога не псувал както другите, когато губел, и никога не се нервирал. Йонут рядко говорел.
Неговият учител твърди за него, че е "тих" и "интровертен".
Въпреки това, неговите действия покрай тази трагедия са шокирали всички в обкръжението му.
Йонут е изхвърлил оръжието, с което е извършил убийството в контейнер за отпадъци. То е било намерено от полицията в близкото бунище.
Йонут в момента е настанен под защита в психиатрична клиника. Психиатрични изследвания ще покажат дали той е бил адекватен по време на престъплението. Ако бъде обвинен в убийство, пред него са 12 години затвор. Експерти коментират, че убийство със 17 намушквания подсказва за ментални проблеми."
Източник: allaboutthegames.co.uk

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 24.01.10, 22:06, tegote:
    Майка му го роди, за да бъде убита по-късно.
    Представяш ли си, да мечтаеш за дете да го родиш, за да ти види сметката по-късно? И то със нож да те боде. Тя смъртта не е толкова страшна, колкото начина, по който умираш! И това да го стори твоята рожба. А пък този загубил най-скъпото си - майка си, ще рони ли сълзи, не го зная. Тази драма е прекалено голяма и този едва ли ще живее още. Ще го очакваме в Ютуб клипчетата да го видим как скача от някое сдание.
  • Неделя, 24.01.10, 22:28, dreamskill:
    Спомних си това

    -...And I stabbed him 37 times in the chest.
    -Carl, that kills people!
  • Понеделник, 25.01.10, 15:53, anonymous:
    ” Майка му го роди, за да бъде убита по-късно.
    Представяш ли си, да мечтаеш за дете да го родиш, за да ти види сметката по-късно? И то със нож да те боде. Тя смъртта не е толкова страшна, колкото начина, по който умираш! И това да го стори твоята рожба. А пък този загубил най-скъпото си - майка си, ще рони ли сълзи, не го зная. Тази драма е прекалено голяма и този едва ли ще живее още. Ще го очакваме в Ютуб клипчетата да го видим как скача от някое сдание.

    Точни от това съм възмутен. Не само, че й е син ами е подтикнат от липсата на интернет. Явно вече компютрите трябва да се продават само след консултация със психолог.

  • Събота, 22.05.10, 03:13, anonymous:
    Много кофти ситуация, наистина...

    И целия проблем е в това, че компаниите прекаляват с насилието във видео игрите....
    Да, разбирам, да има насилие - ОК. Но видео игри с насилие трябва да се продават само след консултация с психолог.

    Ех, къде отиде времето, в което насилието във видео-игрите беше под формата на сплескана "Goomba" от италианския водопроводчик Марио.... Днес всяка трета игра е свързана с убийство... после защо хората издивяват.

    аз лично играя игри с насилие, но аз знам, че никога не бих приложил тези действия в живота. Само бих ги имитирал. И то безопасно за другите, когато лофиме с приятели :]

    Такива неща... Милата жена.. дано този идиот осъзнае какво е направил.........

  • Събота, 22.05.10, 14:59, mayhem1:
    Ето какво излезе в тубата , като писах "crazy gamer" . Изгледах го до самия край , търсейки признаци , че е "фейк" . Не открих.
    Ако имам такова вкъщи , ще го държа вързано в мазето и ще го бия всеки ден !

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.