download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Locus OS - бъдещето на операционните системи?

08.02.2010 21:35 (преди 14 години и 2 месеца) | deezel14 | показана 3378 пъти Статистики
Колко пъти сте си задавали въпроса "Остарял ли са текущите модели за ОС, интеракция и потребителски интерфейси?". Е, ние сме си го задавали, ако не си спомняте, прочетете Не на мишката и клавиатурата . Изглежда индустриалният дизайнер Бартън Смит е фокусирал уменията си върху изцяло нов модел за ОС.

Locus OS взема най-доброто от интерфейсите на Mac OS X, iPhone OS, Windows 7 и софтуерът на Zune и Xbox 360, като го поставя в изцяло нова генерална среда.
В основата на работата с нея е разделението на основните задачи и слабото засягане на мултитаскинг. Последният започва да става все по-критикуван (не само заради iPhone и iPad) и според доста анализатори всъщност забавя, а не ускорява работата.
Отделните групи от задачи, с които ще работите, са разделени в секции, които могат да се активират дори и от текущата ви локация. Да кажем, че сте в кухнята - панелът "Кухня" се отваря автоматично. Премествате се в спалнята и веднага преминаваме към "Спалня". Как точно ще се реализира това от техническа точка не е толкова важно, колкото самата стойност на идеята.
В интеракцията (посредством сензорен дисплей) са заложени много движения и жестове, подобни на тези в реалния живот, правещи я интуитивна и приятна за работа.
Идеята на Бартън Смит не свършва с Locus OS - за него тя върви с устройства, наречени Stream. Таблети, които всеки носи навсякъде със себе си, разбира се, вървящи под Locus OS.
Тук можете да видите и кратко видео демо на Locus OS.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.