download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Пет свръхпроизводителни процесора

11.02.2010 00:14 (преди 14 години и 2 месеца) | varban007 | показана 2112 пъти Статистики
Новите Itanium процесори излязоха.
Като за начало искам да напомня, че Intel Itanium процесорите са много по-различни от "класическите", които откриваме в персоналните и преносими компютри, базирани на х86 архитектурата. Itanium архитектурата е предназначена за корпоративни машини, където с приоритет е скоростта на изчисленията.

Новото поколение Tukwila вече е налице. За момента са налични моделите Itanium 9310, 9320, 9330, 9340 и 9350. Всички те имат по четири ядра, 24МB кеш от трето ниво, също така в тях са имплементирани технологиите Turbo Boost, QuickPath, технология за хардуерна виртуализация от второ поколение и др.

<i>Atom </i>кристал върху <i>Tukwila</i> чип :)
Atom кристал върху Tukwila чип :)

Това се явяват и първите чипове на корпорацията, които съдържат в себе си два милиарда транзистора. Intel твърдят, че Itanium 9300 серията е повече от два пъти по-производителна от предходното поколение. Сега максималният капацитет оперативна памет е седем пъти по-голям, а пропускателната й способност е увеличена петкратно.

Цените на фамилията започват от $946 долара. За повече информация, добавям и таблицата на Overclockers.ru:

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 11.02.10, 00:25, dhtj:
    ъъъ Сравнителни характеристики можем ли да очакваме? Щото 3000 долара и 24мб кеш звучат относително... Нещо SuperPI, Wprime резултати, че да може и ние простосмъртните да има какво да сънуваме.
  • Четвъртък, 11.02.10, 16:34, varban007:
    Засега не е излизало нищо такова. И ме съмнява, че изобщо че видим резултати точно от SuperPI и wPrime, тъй като този софтуер е предвиден за нас, а тези процесори много над него. Ако ми попаднат някакви таблици/графики, ще напиша новина или ще ти ги изпратя.

    Като стана дума за "простосмъртни" и "богопомазани", нека си кажа изкажа и аз мисълта. Много се дразня, че и Tukwila поколението ще използва някакъв собствен сокет. Ако бяха съвместими със Socket 1366, например, щяха да са много по-интересни, особено за ентусиастите. Тъй като използват QPI, предполагам не би имало никакъв проблем да се комплектоват с X58 чипсета. Освен това, Itanium-ите си имат х86 емулация. Но .... какво да се прави, Intel са монополисти и си правят с нас каквото си искат.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.