download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

12-ядрените Opteron процесори - вече достъпни за закупуване.

16.02.2010 22:49 (преди 14 години и 1 месец) | varban007 | показана 2330 пъти Статистики
Да се ориентираме относно цените им.
Следващия месец компанията AMD планира да обнови своите сървърни решения. Тя ще предложи процесорите с кодово име Mаgny-Cours, които използват новият Socket G34, притежават 12 ядра и работят на честоти от 1.9 до 2.3Ghz. Мемори-контролерът на тези CPU-та поддържа четириканална DDR3 памет, а кешът им е 12MB.

Правоъгълен :(
Правоъгълен :(

 Ето, че на Е-bay вече може да се снабдите с комплект от четири Opteron 6174 (2.2Ghz) процесора. За тях трябва да заплатите $8000, или да играете на търг с начална цена от $7 000.

Освен това, наличен за продан е и готов сървър, включващ горепосочените четири Opteron-a (общо 48 ядра) и 64GB оперативна памет, която се твърди, че има пропускателна способност 170GB/s.

Разбира се, тези продукти са обект на внимание на големи организации и предполагам, че не бихте дали $20 000 за конфигурация, която да използвате за забавления...

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 18.02.10, 15:52, galkamalka:
    ” ..но най-добрата ли е? „
    Да!
    Дори човечеството да я забрани със закон Кока-Кола винаги ще се произвежда, дори и нелегално.
    Според човечеството на цялата планета това е най-добрата газирана безалкохолна напитка на планетата земя(а най-вероятно и не само:)

    Така ще бъде и с Intel. Докато все така си късат дупенцата от бачкане продуктите им безспорно ще бъдат най-добри, независимо дали им харесва на AMD феновете или не

  • Четвъртък, 18.02.10, 16:35, spursy:
    Преливащият хумор в този пост определено ме развесели!
  • Четвъртък, 18.02.10, 17:29, varban007:
    Годишният доход на Intel e US$ 35.127 (2009) милиарда, а този на AMD - US$5.81 милиарда (2008). Intel просто владеят положението и това е, имат повече пари, а това означава разточителствен маркетинг, позволяват си нови разработки и бързо придвижване в технологичните процеси. Как го правят ... талант . Иначе AMD винаги са се стремили към иновации (например, те първи вградиха контролера на паметта в процесора). Този стремеж им е техника за оцеляване.
    Другата е ниски цени...
  • Четвъртък, 18.02.10, 19:19, dhtj:
    Факт е че SuperPI рекордите се държат от интел, дори мисля че най-доброто време е 6сек , а най-доброто време на АМД е 10сек.... За какво си говорим? В почти всички останали тестови винаги интел води. Все пак върховия core i7 е доста по скъп от Phenom - няма място за сравнение...
    ” Като заклет фен на Кока-Кола, твърдо да. За мен по-добра от нея няма.
    Туборг?
  • Четвъртък, 18.02.10, 19:34, boy4o:
    ” Между AMD и Intel съществува едно интересно разпределение на ролите. Intel прави авангардните научни пробиви и разработва върховите технологии, докато AMD предпочита да развива вече утвърденото до степен на пълно съвършенство. Един вид, Intel бие пъртината, AMD утъпква след него.
    По тази причина Intel-ските изделия (почти) винаги имат върхови параметри и, съответно, цени, а тези на AMD обикновено са по-скромни, но надеждни и - като сумарна цена за придобиване/експлоатация - по-евтини. „

    И, по съществото на темата - "Туборг", "Славена", уиски, шльокавица - важното е да се ушиеш!

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.