download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Unlimited Detail - нова високоскоростна технология за графична обработка със свръх реализъм на изображението

27.04.2010 20:23 (преди 13 години и 11 месеца) | dulo | показана 2050 пъти Статистики
Графичната обработка със средствата на централния процесор на компютъра изглежда вече остаряла, защото в съвременните системи се извършва апаратно от специализирани графични процесори (GPU). Австралиецът Брус Дел (Bruce Dell) е разработил нова технология, наречена Unlimited Detail позволяваща да се постигнат същите и по-добри резултати, но на програмно ниво.

От демонстрационното видео може да се види, че се използва технология, различна от стандартната, базирана на многоъгълници (полигони) технология за представяне на триизмерните обекти. Unlimited Detail описва обектите като съвкупност от триизмерни пиксели (атоми) с различен цвят. Новото в алгоритъма е обработката само на атомите, влияещи на изображението в монитора, а не на всички пиксели - нещо, което позволява да се постигнат забележителни резултати със сравнително скромни изчислителни ресурси.
     Естествено, представителите на някои компании (например Nvidia) са скептично настроени към новата технология и твърдят, че тя реално не може да обезпечи приемливо качество на графичното изображение.
     Самият Брус Дел счита, че неговата технология може да даде на бъдещите компютърни игри ново, много по-качествено ниво на графиката.
     Едва ли ще станем свидетели на замяната на скъпите графични процесори само със специализирано програмно осигуряване, но ако тази нова графична технология излезе успешна, напълно е възможно цената на сега разпространените графични карти да се понижи.

     Подробности: http://au.linkedin.com/pub/bruce-dell/6/103/511

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.