download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel показва първия Light Peak лаптоп

06.05.2010 08:04 (преди 13 години и 11 месеца) | varban007 | показана 1310 пъти Статистики
Оптичният интерфейсът, който скоро трябва да видим, беше имплементиран в мобилен компютър.
Light Peak е разработка на Intel, която осигурява трансфер на данни със скорост 10Gbit/s в двете посоки. Корпорацията се надява интерфейсът им да замести използваните в ежедневието ни USB, DisplayPort и HDMI.

Intel са „вмъкнали” Light Peak в стандартен USB кабел, в който оптичното влакно преминава по дължината на медния проводник. Била е проведена и визуална демонстрация как „тече” информацията– при осветляването на кабела с фенерче в единия край, в другия с просто око се забелязват две малки точки.

Демонстрационният лаптоп е изпращал два отделни HD видео потока към телевизор в близост до него. Това се е извършило без никакви засечки. Лаптопът съдържа 12-милиметров квадратен чип, който конвертира светлинния сигнал в електрически, така че информацията да бъде физически достъпна за компютъра. Технологията, обаче, не е била въплътена в LCD телевизора, поради което се е наложила огромната черна кутия от снимката.

Джъстин Ратнер, главното технологично длъжностно лице в Intel, твърди, че пропускателната способност на Light Peak е практически неограничена. „Light Peak започва от 10Gbit/s, едновременно в двете направления” – казва той. „Ние очакваме драстично да увеличим тази скорост. Ще видите множество дисплеи, които биват обслужвани само от единична Light Peak връзка. Няма почти никакви ограничения за пропускателната способност – влакната могат да пренасят трилиони битове за секунда”.

Друга личност от Intel е заявила, че Light Peak хардуерът ще започне да става достъпен за производителите до края на годината.

Източник: pcpro.co.uk

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.