download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Космическите екскурзии на Space Adventures ще струват $100 000

13.05.2010 20:40 (преди 13 години и 11 месеца) | deezel14 | показана 2258 пъти Статистики
Изглежда Ричърд Брансън има сериозна конкуренция - Space Adventures обявиха, че ще предлагат галактически екскурзии на забележително ниска цена, сравнена с тази на Virgin.

Ако си спомняте, първоначалната обявена от Virgin цена бе $200 000, но изглежда положението се подобрява. Ориентировъчната цена на разходка около Земята с Virgin Space Adventures ще струва около $102 000, пред които автоматично можем да сложим едно "само".
Компанията, която разработва и произвежда ракетите, с които ще се лети, се нарича Armadillo Aerospace, което веднага води до асоциации с вечния хит "Армагедон".
Надяваме се, че пътниците на космическия кораб няма да приключат пътешествието си без скафандър, взривявайки солидно количество експлозиви на повърхността на метеор.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Петък, 14.05.10, 18:10, dreamskill:
    но един едър броненосец би разсцепил земята на 2, като е на кълбо
  • Петък, 14.05.10, 18:41, insecteater:
    deezel14 извинявай,но първо - да наречеш такива екскурзии "галактически" е като да кажеш на ...Тутракан например - "чужбина"; все пак става въпрос за малко над 100 км височина над земната повърхност(МКС струва ми се е около два пъти по-високо). И второ Armadillo означава броненосец - не виждам никаква връзка с армагедон... „

    Има, има връзка, за който го е гледал

  • Петък, 14.05.10, 19:10, stiliyangr:
    ” но един едър броненосец би разсцепил земята на 2, като е на кълбо „
     За целта трябва да се движи с доста над втора космическа скорост и да се състои само от неутрони...така че не се притеснявам изобщо от такъв сценарий
  • Петък, 14.05.10, 19:49, boy4o:
    От това, което е представено на сайта на Armadillo Aerospace заключавам, че още е твърде рано човек да си купува билет за първия полет.
     
    Ракетната конструкция, която показват изглежда удивително стабилна и управляема (стига да не ни представят специална подборка от успешните изпитания, пропускайки някои други ). В този си вид, обаче, подобна ракета не би могла да докара до космоса даже котка. Една бърза сметка на база школската формула за потенциалната енергия показва, че за да се изкачи 1 кг на височина 101 км са нужни ок. 5 тона гориво (зависи, впрочем и от вида на горивото). И това е без да броим собственото тегло на носителя. А това чудо от клипчето трудно би събрало толкова гориво. А какво е нужно да се изстреля някой 100 килограмов човек?
  • Петък, 14.05.10, 22:31, phrozencrew:
    Определено Space Adventures не е бъдещето! Ракетния тип двигатели вече мина предела на възможностите си, както се получи междувременно и с ДВГ и процесорите за компютри. Все по-голяма ще става нуждата от алтернативните начини за производство и консумиране на енергия.
    Заради темата се поразрових и ми направиха впечатление няколко проекта, от които един ми се струва най-достъпен, постижим и практичен, на базата на технологичното развитие на човечеството в момента.
    Както boy4o по-горе отбеляза, основната трудност на тези полети идва от енергоносителя. Мисля, че вече са преодолени голяма част от проблемите с наляганията в горивните инсталации, но проблема с охлаждането винаги ще седи, докато се използва материално гориво. Та ето този Британски проект за "дишащ" двигател ме спечели идейно! Двигателят SABRE е едновременно реактивен самолетен двигател и ракетен двигател. SABRE ще използва водородно гориво вместо охладител, като ще се охлажда с течен кислород. Много интересна концепция за охлаждане на горивото! Друго готино на този проект е регулирането на дюзите според височината, т.е. според атмосферното налягане. Хората твърдят, че така се пестели най-малко 10% от горивото.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.