download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Защо PlayStation 3 бива предпочитан?

29.05.2010 03:37 (преди 13 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1441 пъти Статистики
Една анкета, която се опитва да оправдае Sony за премахването на опцията за инсталирането на допълнителна операционна система.
Още с излизането си, PlayStation 3 не само завладя голяма част от геймърите в световен мащаб, но и успешно намери приложение в свръхмощните изчисления. В “класическата” версия на конзолата присъстваше опция, която разрешава инсталирането на друга операционна система. Възможността да се инсталира Linux въведе шедьовъра на Sony в лаборатории и научни институти, където е необходима огромна изчислителна мощ, а създаването на клъстери с Cell процесора (а и, разбира се, с другите компоненти от хардуера на PS3) предложи отлично съотношение цена/производителност.

В 'Slim' версията се осъществиха известни промени, едната от които беше изцяло с отрицателен характер. По конкретно, споменатата Other OS поддръжка беше премахната, което доведе до недоволство в определен кръг потребители (ще споменем имената на двама от тях - Кейт Райт и Ентъни Вентура, които във връзка с това заведоха дело срещу Sony). Но дали корпорацията наистина трябва да бъда съдена за тази постъпка, нека потърсим отговора в следния материал.

В анкета на Nielsen, притежатели на конзолата, всички на възраст между 7 и 54 години, са били разпитани поради какви причини са се решили да си закупят Sony PlayStation 3. Топ три аргументи са: Blu-Ray поддръжката, спада в цената на конзолата и големия набор от налични игри. В проучването никъде не фигурира въпрос, отнасящ се до допълнителната операционна система, но анкетата ясно ни показва, че отношението и интересът на болшинството крайни потребители са насочени в съвсем друг аспект.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.