download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

18.5" USB монитор от SAMSUNG

01.06.2010 03:00 (преди 13 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1447 пъти Статистики
Сигнал + захранване само в един кабел...
Харесва ли ви все още идеята всяко външно устройство да се свързва към компютъра чрез някакъв специално пригоден за него интерфейс. Преди години мишката и клавиатурата използваха PS/2, a много монитори и до днес "кретат" на VGA. Сещате се също, че през 2010 г. , oсвен DVI, HDMI и DisplayPort намират все повече и повече ползватели, което прави набора от стандарти още по-богат (следователно и заплетен). Напоследък се забелязва тенденцията само една шина да унифицира всички тези разработки и LightPeak технологията на Intel ясно доказва това. Но не е само интерфейсния кабел, в който можем да се спънем – знаем, че има и захранващ, който ни създава допълнителен дискомфорт.

Ето че компанията SAMSUNG полагат сериозни усилия да предложат на пазара монитор, който едновременно приема изображение и се захранва с електричество през USB порта. Снимков материал на творението по-долу, както и информацията за него, отрихме на сайта на Tech-On.

Прототипът на „странния” монитор използва TN тип матрица и икономична светодиодна подсветка, така че нивото на консумирана мощност е сведено до забележителните 6.3W. Мониторът е с диагонал 18.5” и поддържа резолюция 1366 х 768 пиксела. Яркостта на дисплея е 250cd/m2 , а контраста – 1000:1. На изображението се забелязва, че устройството се захранва през два USB 2.0 порта. Samsung обещават да започнат производството на такива монитори през следващата година.

Има обаче една подробност, свързана с различните модели дънни платки и големината на тока на техните USB портове. Известно е, че USB 2.0 стандартът повелява ограничение на тока до 500mA. Напрежението също е с фиксирана стойност – 5V. Излиза, че максималната мощност, осигурена от един USB 2.0 възлиза на 2.5W, което ще рече, че дори при включване на устройството в два такива, изискваната според Samsung мощност не може да бъде осигурена. При USB 3.0 нещата са по-благоприятни, тъй като тук вече токът има големина от 900mA.

За да си обясним как е проработил въпросния монитор, ще ни е нужно разгледаме решения, предоставени от MSI (i-Charger) и ASRock (App-Charger). Както самите названия подсказват, става дума за драйвер, който променя профила на мощност на USB порта, така че да бъде предоставена необходимата стойност от 1.2А за зареждане на всеизвестния iPad таблет. Проблемът е, че в днешни дни не всички дънни платки предлагат споменатото удобство.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.