download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Asus представиха Eee Pad и Eee Tablet

01.06.2010 01:30 (преди 13 години и 9 месеца) | deezel14 | показана 3854 пъти Статистики
Apple успя да продаде 2 милиона iPad-а за по малко от два месеца, но това не спира конкуренцията. По време на Computex 2010 Asus представиха две нови устройства - Eee Pad и Eee Tablet.
Eee Tablet
Eee Tablet

По-интересното според нас устройство е Eee Tablet. Мислим, че това е така, защото този слейт отчасти създава нова пазарна ниша, от която биха се възползвали различни групи хора.
Eee Tablet разполага с 8-инчов TFT сензорен дисплей с резолюция от 1024х768, който не разполага с подсветка и визуализира 64 нюанса на сивото. Освен това чувствителността му е 2450dpi, което означава, че разликите с писане или рисуване върху истинска хартия ще бъдат минимални. Времето за реакция на дисплея пък е 0.1 секунди. Eee Tablet по никакъв начин не е компютър, а просто виртуален бележник. Според нас пазарът има по-голяма нужда от него, отколкото от поредния слейт, конкурент на iPad.

Eee Pad
Eee Pad

Eee Pad, както си личи по името му, е опит за влизане на пазара на слейт компютри, какъвто е iPad. Устройството включва Intel CULV процесор, 10-часова батерия и... Windows 7, макар и тежко модифициран (Windows Embedded Compact 7). Ще може да бъде закупено и с док, който на практика представлява долния сегмент на лаптоп, включващ клавиатура, тракпад и допълнителни интерфейси.
Засега не знаем нищо друго за Eee Tablet, освен че ще се продава най-рано през първата четвърт на 2011. Съвсем на време, бихме казали.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 01.06.10, 02:01, dreamskill:
    Екстра, а какви ще са цените аджаба.
  • Вторник, 01.06.10, 21:20, deezel14:
    Между $200 и $300 за Eee Tablet, а Eee Pad ще струва колкото версиите на iPad с по-малък обем памет. Все пак до началото на 2011 има доста време.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.