download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

AVAST Software e новото име на Alwil Software

03.06.2010 16:36 (преди 13 години и 9 месеца) | _xmas_ | показана 2327 пъти Статистики
Някога чували ли сте за компаниите Rocket Chemical, Software Development Laboratories или Binney & Smith? Най-вероятно, но не и с тези имена. Всяка една от тези компании е сменила името си, за да подчертае успеха на своя продукт: WD-40, Oracle software, и Crayola crayons за деца.

Настъпи момента и за ALWIL Software. С повече от 100 милиона потребители на своите продукти от серията avast! antivirus, от 1-ви Юни 2010 годна компанията сменя името си на AVAST Software.

“В уеб базирано проучване сред потребителите, само малка част от тях можаха да идентифицират името на нашата компания, дори и след като те са останали доволни от нашите продукти,” каза Vince Steckler, CEO на AVAST Software. “С над 68 процента нови потребители, които идват при нас по препоръка на приятел, време е да направим името на компанията по-видимо и по-разпознаваемо.”

Името avast се използва от компанията от 1989 насам, скоро след като основателите – Pavel Baudis и Eduard Kucera - започват съвместната си работа. “Avast беше просто абревиатура за една от програмите, които разработвахме по онова време: ‘Anti-virus – Advanced Set‘,” обясни Pavel Baudis.

Първата версия на програмата излиза на пазара през 1989 и се е предлагала само в Чехословакия. Няколко поколения по-късно, avast! 5.0 вече има над 100 милиона регистрирани потребители в почти всички страни по света.

Думата Avast определено е по-стара от компютрите, тъй като моряците са се провиквали “avast” още през 17-ти век. “Това е много добро име за антивирусен софтуер, тъй като тази дума означава "стоп", има добра история и вече има добро бъдеще като част от AVAST Software,“ каза господин Baudis.

източник: http://avast.softvisia.com/

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 03.06.10, 22:31, anonymous:
    Е, за съжаление може би, знам, че компанията се казваШЕ Alwil, силиция ми трябваше да превраща името на папката й всеки път, когато влезех в програм филес, търсех само нея, нищо друго (тъпо стана)

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.