download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Автономен квадрокоптер

04.06.2010 18:16 (преди 13 години и 10 месеца) | dulo | показана 2848 пъти Статистики
Квадрокоптерът (подобие на хеликоптер, но с четири винта) е разработен в лабораторията Grasp на университета в Пенсилвания. Може да определя характеристиките на препятствията и да ги преодолява с контролируема точност.

Контролът на устройството е резултат от колосална работа по теория на управлението в роботехнологиите. Още една стъпка по усъвършенстването на изкуствения интелект.

Вижте още:

Мнения на потребители

Мнения, стр. 1 2
Твоето мнение

  • Четвъртък, 28.06.12, 21:13, stoqncho:
    ” Като, че ли обаче САЩ са най-напред в развитието на новите технологии и сега като съперник им излиза Китай. Руснаците винаги са били по-назад и дори сега, преди да представят нови балистични ракети и стратегически ракетоносци (ядрени подводници) залови шпионин, които е изнасял секретна информация. Може само да се гадае за кого е била тя... „

    Руснаците обичат да изненадват и не се хвалят. Както казвам "Не дай си Боже да има Трета Световна Война, тогава ще гледаме научно-фантастични филми за милиарди долара на живо". Както обикновено руснаците, според мен ще изненадат света, но когато е наистина належащо. Не съм русофил, просто така мисля.
    Китайско-съветски конфликт

  • Петък, 29.06.12, 15:10, 3246:
    "Мирно пахнул трактор по полям.
    Китайци сделали нападение.
    Трактор сделал маленкий ядрений удар.
    Тракторист сшел в Москва на доклад".

    Имаше едно такова стихче някога....

  • Петък, 29.06.12, 22:58, anonymous:
    Само не разбрах как сравняваш стратегическо оръжие (като ядреното) с "катюша" - оръжие без навигация и точен прицел, разчитащо на брой изстреляни в една посока снаряди. Със същият успех можеш да сравняваш атомна бомба с батальон войници въоръжени с прави лопати или AK-47 (разлика в случая няма; признавам издръжливостта и практичността на AK-47 и последващите разработки като въоръжение за пехотата във всяко едно отношение).
  • Петък, 29.06.12, 23:38, stoqncho:
    ” Само не разбрах как сравняваш стратегическо оръжие (като ядреното) с "катюша" - оръжие без навигация и точен прицел, разчитащо на брой изстреляни в една посока снаряди. „

    За тогавашните стандарти е било достатъчно. Въобще не сравнявам катюша с ядрено/атомно оръжие. Сега химичното е на мода.

  • Петък, 29.06.12, 23:53, anonymous:
    Много има да се спори по темата защо Германия изостава във въоръжението и съответно губи войната, но темата е прекалено мащабна и не ми се влиза в подробности.

    Като се има предвид "обичайният" срок на засекретяване* на държавни документи едва ли ще разберем докато Аз и Ти сме живи какво точно стана в този театър.
    *има руски, немски и съюзнически архиви от Втората Световна война, които ще бъдат разсекретени след повече от 80 год.

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.