download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Google откри сайт, посветен на космическия проект "Марс-500"

06.06.2010 08:25 (преди 13 години и 10 месеца) | stefankr | показана 2302 пъти Статистики
Гугъл и Институтът за медико-биологически проблеми на Руската академия на науките представиха сайт, посветен на проекта "Марс-500", симулиращ пилотиран полет до Червената планета, по време на който шест доброволци ще се намират в затворен комплекс в продължение на 520 дни.
Сайтът на проекта (http://mars500blog.blogspot.com/) "Марс 500" има три основни раздела - "Бордови дневник", "Марсиански пътеводител" и "Път към Марс". Сайтът е с преведен на руски и английски език.

"Бордови дневник" е създаден въз основа на платформата Google Blogger. Там посетителите на сайта могат да се запознаят с подробни видеодоклади и новини, свързани с хода на експеримента, да разгледат снимки и съобщения на членове на екипажа и да следят примерното разположение на въображаемия космически кораб по време на пътя му до Марс и обратно. В раздела "Марсиански пътеводител" можете да направите виртуална екскурзия по повърхността на Марс. В "Път към Марс" руски писатели-фантасти, сред които Сергей Лукяненко, Александр Громов, Дмитрий Колодан, Антон Первушин и други, по ред ще работят над научно-фантастичен роман за полета към Марс. По този начин читателите ще наблюдават развитието на сюжета в роман, чийто финал до последния момент няма да е ясен и на самите автори.

Източник: 3dnews.ru

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.