download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Последни дни за PCI на настолните дънни платки

16.06.2010 01:35 (преди 13 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1808 пъти Статистики
Новото поколение Intel чипсети се отрича от старата шина
През последните седмици станахме свидетели на няколко образеца на дънни платки, базирани на новия "син" чипсет - Intel P67. Една от тях бе ASRock P67 Extreme3, по която вече забелязахме "следи" от остарялата шина. Въпреки това, на сайта overclockers.ru открихме интересна информация, според която Intel P67 няма да изрази особени симпатии към добрите стари бели слотове.

Източници, "осведомени относно плановете на Intel", твърдят, че десктоп ориентираните варианти на шестото поколение чипсети нямат поддръжка на PCI. Тя, обаче, ще бъде съхранена, щом става дума за корпоративния сегмент.

Да сме по-конкретни, чипсетите Intel P67, H67 и H61 не се характеризират с PCI поддръжка, докато при останалите три (Intel Q67, Q65 и B65) тя се запазва. Но тук има една подробност- нейното реализиране ще се дължи на специален за целта контролер (разположен върху дънната платка). Друго нововъведение е поддръжка на SATA-600 – броят на портовете ще е един или два, в зависимост от модела чипсет. За (голямо) съжаление, H61 няма да е привилегирован по отношение на новата SerialATA версия.

Напомняме ви, че процесорите с кодово название Sandy Bridge (обвързани с новото поколение чипсети) се очакват през първата четвърт на следващата година, а тяхното конструктивно изпълнение ще е съвсем различно – вече споменаваното LGA 1155.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.