download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sandy Bridge поколението ще види бял свят още тази година

20.06.2010 08:13 (преди 13 години и 10 месеца) | varban007 | показана 1180 пъти Статистики
До края на 2010 г. се очаква появата на стотици хиляди процесори, базирани на новата Intel архитектура.
Sandy Bridge e наименованието на новото поколение централни процесори на 'малкото синьо'. За тяхното производство се ще използва 32-нанометровия процес, а в своя кристал те ще включват и графично. Продажбите на тези CPU-та са предвидени да започнат от началото на следващата година (първата четвърт), но до края на текущата (четвъртата четвърт) можем да очакваме стотици хиляди Sandy Bridge процесори да бъдат раздадени сред партньори на корпорацията, които предварително разполагат с готови за тях системи. Не по-малко от 3% от всички продадени Intel процесори до края на годината трябва да са именно новите Sandy Bridge, a до началото на 2011 г. стойността ще нарастне до 12-13%.

С новата си архитектура и LGA 1155 платформата, Intel най-напред ще се целят в средния ценови сегмент. Първите Sandy Bridge екземпляри се очаква да са част от Core i3,i5 и i7 фамилиите, а броят на ядрата ще бъде два или четири.

Въпреки че Sandy Bridge е една нова микропроцесорна архитектура, от нея едва ли можем да очакваме чудеса, в следствие от липса на каквито и да е особени иновации спрямо предходната (Nehalem). Може би си спомняте, че при прехода Core -> Nehalem нещата бяха далеч по-интересни, защото тогава се осъществи дългоочаквано преминаване на контролера на паметта от северния мост в процесора. Ключова характеристика на задаващите се CPU-та е наличието на АVX (Advanced Vector Extension) инструкциите, които трябва да повишат производителността в тежки изчисления с плаваща запетая във финансови, мултимедийни и научни приложения.

Източник: NordicHardware

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.