download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Acronis предлага нов безплатен софтуер, с който потребителите да се предпазят от загуба на данни

05.07.2010 15:46 (преди 13 години и 9 месеца) | anonymous | показана 2476 пъти Статистики
Acronis
Acronis

Новият инструмент за „профилактичен преглед“ открива дискови проблеми предварително и защитава отделните компютри и сървъри от бъдещите повреди

Acronis, доставчикът на лесно за използване решения за архивиране, възстановяване след бедствия и решения за сигурност за физическо, виртуално и облачно обкръжение обяви пускането на нов безплатен инструмент за наблюдение на дискове Acronis Drive Monitor, който е подходящ едновременно за бизнес и за домашни потребители.

Acronis Drive Monitor е безплатно софтуерно приложение, което се изтегля от Интернет и се инсталира на компютър - сървър, десктоп компютър или лаптоп – за наблюдение на дисковете. То помага като известява предварително потребителите за възможни дискови проблеми и така им дава време да реагират, като съхранят данните намиращи се на техните проблемни дискове и планират замяната им с нови.

“Данните са важни, независимо дали е в офиса или у дома”, казва Джейсън Донахю, CEO на Acronis. “За съжаление дискове се повреждат всеки ден и това е причината, поради която Acronis разработи Acronis Drive Monitor като безплатен инструмент за всички нуждаещи се. Той може да помогне като подскаже, че даден диск е на път да се повреди или има сериозен проблем и така да ви даде достатъчно време да архивирате данните си преди да връхлети бедствието. Никой не трябва да пропуска възможността да се сдобие с този софтуер - точно затова го направихме напълно безплатен.”

Когато Acronis Drive Monitor открие някакъв проблем, той изпраща имейл или показва съобщение на екрана със съответната конкретна информация за опасността. Продуктът предлага просто и лесно разбираемо обяснение на тревожното съобщение и предлага стъпки, които трябва да се предприемат за излизане от ситуацията. За самите съобщения се използват цветове за представяне на общата информация за здравето на дисковете, а също така и седмична справка за откритите нередности.

“Това работи! Каза ми, че моя 320GB хард диск ще се повреди. Аз веднага направих архив на данните си”, казва Алън Е. Леви, бета тестер от Норт Потомак, Мериленд. “На следващият ден моят хард диск започна да прави проблеми и дялът с операционната система се разруши. Благодарение на Acronis Drive Monitor аз успях да архивирам данните си преди да се повреди хард диска ми.”

Acronis Drive Monitor следи за здравето на системата, проверява датата на последния бекъп и наблюдава производителността на повечето модели дискове чрез използване на функцията за наблюдение на дискове наречена S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology). Acronis също поддържа и други не-S.M.A.R.T. устрийства, които са съвместими с RAID чрез скриптове. Допълнително, Acronis Drive Monitor също няблюдава съобщенията от лога със събития на Windows, за да разбере дали данните са в опасност.

Acronis Drive Monitor вече е интегриран с текущите версии на бизнес и домашните продукти на Acronis. Потребителите на Acronis® Backup & Recovery™ 10, Acronis® True Image Home 2010 и Acronis® Backup and Security 2010 Home могат да се възползват от предимствата на Acronis Drive Monitor и да задействат автоматично бекъп, на който и да е диск, за който се предполага, че може да се повреди. Софтуерът също предупреждава потребителите, ако архивирането е било неуспешно.

Acronis Drive Monitor работи на повечето Windows компютри, работни станции и сървъри като проверява за събития свързани с операционната система, грешки във файловата система, и негативни промени в наблюдаваните от S.M.A.R.T. функции като цялостно състояние, време на завъртане и грешки при търсене.

“Ние направихме този безплатен инструмент с помощта на IT общността и ще го поддържаме изключително чрез нашите форуми за поддръжка и база знания (Knowledge Base). Плюс това, ние ще слушаме потребителите и ще добавяме нови характеристики и възможности, за да може този инструмент да се превърне в неделима част от тяхната системна поддръжка”, допълва Донахю.

Acronis Disk Monitor е безплатен инструмент, който може да се изтегли от всеки на адрес: http://www.acronis.com/homecomputing/products/drive-monitor/

Повече информация за продуктите на Acronis, можете да намерите на сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/acronis-software).

За Acronis

Acronis е световен доставчик на софтуер за управление на съхранението, който позволява на компании и частни лица да преместват, управляват и поддържат цифровите си активи. Acronis продава иновативни решения за възстановяване след бедствия, консолидиране на сървъри и миграция чрез виртуализация, което позволява на потребителите да поддържат непрекъсваемостта и да намалят времето за възстановяване при използването на компютърни системи. Софтуерните продукти на Acronis се продават в над 180 страни и са преведени на 13 езика. За допълнителна информация, моля, посетете сайта на дистрибутора им за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (www.bsd.bg/acronis-software).

За Бизнес Софтуер Дистрибутор

Бизнес Софтуер Дистрибутор е дистрибутор на качествен и достъпен софтуер за малки, средни и големи фирми и организации, доставян от водещи световни производители като AVG Technologies, GFI Software, Acronis, Diskeeper, StarWind Software, I.R.I.S., EMS, Entensys и др. Предлаганите софтуерни решения включват антивирусна защита и сигурност, архивиране и възстановяване на данни, управление и наблюдение на сървъри, мрежи и бази данни, системни инструменти, графични програми и др. Бизнес Софтуер Дистрибутор разпространява всички софтуерни продукти, чрез мрежата си от риселъри в цялата страна, като сред крайните потребители на софтуера са министерства, областни и общински администрации, банки, застрахователни дружества, телекомуникационни компании, производствени предприятия и много други. За повече информация, моля, посетете сайта им на адрес http://www.bsd.bg

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 07.07.10, 02:03, stoqncho:
    Според лекарите (тази програма) новината не е добра.. остават му 8 месеца живот(250 дни пише) не знам каква е диагнозата, но живота му е на 30%. Някой може ли да тества програмата и да каже при него какви резултати дава и какви нередности показва.
  • Сряда, 07.07.10, 02:57, karadzha:
    ” Според лекарите (тази програма) новината не е добра.. остават му 8 месеца живот(250 дни пише) не знам каква е диагнозата, но живота му е на 30%. Някой може ли да тества програмата и да каже при него какви резултати дава и какви нередности показва. „

    Такова чудо нещо не се забелязва.

  • Сряда, 07.07.10, 06:54, anonymous:
    От години ползвам Acronis® Backup & Recovery™ . Чудесна програма. Периодически си правя с нея бекъп на диск С и ако се заразя или при качването на някаква програма Уиндосът ми се обьрка , просто се врьщам преди действието. Не ми се налага преинсталация и качването на програмите, които ползвам. Предполагам ,че и този продукт сьщо ще е полезен.
  • Сряда, 07.07.10, 20:51, phrozencrew:
    Цитат
    ” “Това работи! Каза ми, че моя 320GB хард диск ще се повреди. Аз веднага направих архив на данните си”, казва Алън Е. Леви, бета тестер от Норт Потомак, Мериленд. “На следващият ден моят хард диск започна да прави проблеми и дялът с операционната система се разруши. Благодарение на Acronis Drive Monitor аз успях да архивирам данните си преди да се повреди хард диска ми.” „
    Леле колко е интелигентен Алън Е. Леви

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.