download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Sandy Bridge процесорите: спецификации и названия

11.07.2010 10:27 (преди 13 години и 9 месеца) | varban007 | показана 952 пъти Статистики
Корпорацията Intel вече са готови с новото поколение CPU-та, които през първата четвърт на 2011 г. трябва да започват изместването на "остарялата" Nehalem микроархитектура. Нека видим техните имена, честоти и обем на кеш паметта.
В зависимост от броя на ядрата и големината на L3 кеша, названия (поне на първите представители) ще се поставят по „формулите” Core I3-2x00, Core I5-2x00 и Core I7-2x00.

Core I3-2x00 ще притежават само две ядра и поддръжка на HyperTheading. I5-2x00 ще са по-привилегировани – с четири физически ядра, но HT технологията, чрез която всяко от тях да е в състояние да обработва по две нишки, при тях ще отсъства. Core I7-2x00 включват в себе си едновременно четири физически ядра и поддръжка на HyperThreading, предоставяйки общо 8 виртуални ядра.

Обемът на кеш паметта от трето ниво при новите I3, I5 и I7 модели ще е съответно 3MB, 6MB и 8MB, а работната честота ще е диапазона 3.1 – 3.4Ghz.

Споменатите спецификации не изглежда да дават превес на Sandy Bridge над Nehalem/Westmere архитектурата, което ще означава, че миграцията към новото поколение едва ли ще е бърза (и оправдана). Sandy Bridge процесорите ще използват новата платформа, наречена LGA1155. Това е и поредният минус, тъй като се появява необходимост от закупуване на нова дънна платка.

Източник: Xfastest

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.