download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Проучване на AVG откри мрежа от 1,2 милиона компютри заразени от киберпрестъпници

22.07.2010 20:23 (преди 13 години и 8 месеца) | anonymous | показана 2263 пъти Статистики

Екплоитите в Sun Java Virtual Machine и Adobe Acrobat Reader водят по ниво на инфекция с 36%. Престъпниците са действали чрез инструментариума за използване на уязвимости Eleonore.

AVG Technologies, създателите на най-популярната в света безплатна антивирусна програма AVG Anti-Virus FREE, днес обявиха, че екипът им за уеб сигурност е открил мрежа с над 1,2 милиона компютри заразени с малуер и контролирана от киберпрестъпници, използващи инструментариума Eleonore – комерсиален софтуер за атакуване, използван от хакери за заразяване и следене на засегнатите машини.

В продължилото два месеца разследване отделът за проучвания на AVG е открил общо 165 домейна заразени и свързани с кода на Eleonore, и са били установени 10% успеваемост на атаките извършени с него при направени над 12 милиона посещения на инфектираните уеб страници. Всичките 165 компрометирани домейна са такива с високо ниво на трафик, който престъпниците изцяло са използвали и контролирали. Изследването* е създадено на базата данни на продукта AVG LinkScanner, който е откривал компрометираните адреси в сайтовете като заплаха и ги е блокирал.

"Сложните методи за атака на компютърни системи вече се предлагат в лесни за използване пакети от инструменти и това дава на кибербандите още по големи възможности да увеличат приходите си от престъпни действия", казва Ювал Бен-Итжак, главен вице-президент в AVG Technologies. "Точно затова е важно повече от всякога за семействата, корпорациите и всички други потребители на компютри да се защитят от този вид набиращи популярност атаки, като използват освен стандартната антивирусна защита, така и инструменти за уеб сигурност като AVG LinkScanner, който се предлага напълно безплатно за частни лица и за бизнеса"

Безплатният продукт AVG LinkScanner, е изключително полезна добавка към който и да е софтуер за сигурност, който се предлага отделно, но също така е включен във всички платени и безплатни продукти на AVG. Той предлага иновативен проактивен подход за справяне с най-актуалните заплахи в Интернет като след инсталирането в компютъра софтуерът проверява всяка посетена уеб страница в реално време и при наличие на потенциална опасност за посетителя го информира.

Сайтът на дистрибутора на AVG за България – Бизнес Софтуер Дистрибутор e с адрес http://www.bsd.bg/avg-products-and-solutions

Пълния доклад от разследването на английски може да бъде намерен в блога на AVG на адрес: http://blogs.avg.com.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 27.07.10, 15:40, karadzha:
    Несъвместим е с Avast, който си има вграден подобен инструмент.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.