download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Известните писатели започнаха да продават книгите си директно чрез Amazon

25.07.2010 11:36 (преди 13 години и 8 месеца) | dulo | показана 2199 пъти Статистики
На 22 юли тази година стана факт едно забележително събитие, от което ужасно се страхуваха представителите на издателския бизнес. Един от най-известните в света литературни агенти Андрю Уайли (Andrew Wylie) с прякор "Чакалът" (известен още и като агент на апокалипсиса) официално стартира дейността на издателска къща от ново поколение - The Odyssey Editions

     Чрез новооткритата кантора писателите от списъка на Уайли ще могат директно да продават своите книги на читателите си чрез Amazon.com, без да имат нужда от традиционните издателства.
     На 22-ри юли на Amazon.com се появи първата порция от книги на съвременни и починали автори, правата за издаването на които принадлежат на Уайли. Всичките книги са с еднаква и стандартна цена от $9,99. Това са модерни литературни класики и сред тях можем да видим четирилогията на Ъпдайк за Заека-Джон, "Лолита" на Набоков, "Страх и омраза в Лас Вегас" от Хънтър Томпсън и много други.
     Продавайки тези книги без посредници, авторите или техните наследници получават от Amazon до 75% от всички събрани средства, докато традиционните издателства дават на автора не повече от 25% от продажбите на електронните издания на книгите.
     Според старите договори с издателствата, авторите имат право самостоятелно да продават електронните варианти на произведенията си. Сега, много издателски къщи бързат да пренапишат издателските си договори, но това вече може да е късно. За авторите е много по-изгодно да продават произведенията си в електронен вид, така че под крилото на Уайли могат да преминат и други известни автори.
     За да запазят авторите си, издателствата ще трябва да повишат авторските хонорари за електронни книги от сегашните 25% до минимум 50% от продажбите. Самите писатели отдавна настояват за подобна промяна, аргументирайки се с това, че електронните версии на произведенията са много по-евтини за производство и издаване.
     Random House вече включва юристи за да оспори договорите, подписани от авторите с Андрю Уайли.
     Списъкът с книги засега не е особени голям, но да не забравяме, че това е само първата порция произведения, предоставена от Уайли на Amazon.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.