download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Електрони почистват зъбите

22.08.2010 15:03 (преди 13 години и 7 месеца) | varban007 | показана 2440 пъти Статистики
Бъдещето на четката за зъби ?!
Японска компания Shiken тества четка за зъби, която, вместо с паста, работи с електрическа енергия. Изобретението се нарича Soladey-J3X и включва слънчев панел в основата, който изпраща електрони до върха (посредством проводник).

Във връзка с обясненията на PhysOrg, електроните реагират с киселина в устната кухина, унищожавайки плаката и бактерии.

След изпробването на футуристичната четка се оказало, че тя тотално унищожава бактериални клетки, причиняващи периодонтални заболявания.

Консумацията на устройството не се посочва, но според един от дизайнерите й (д-р Кунио Комияма), нейната стойност е близка до тази на електронен калкулатор, захранван със слънчева батерия.

Източник: Tgdaily.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Неделя, 22.08.10, 15:46, stefankr:
    Йонен душ има в Пловдив - http://www.noviz.com/sybaritic-alfa-led.aspx
  • Сряда, 25.08.10, 00:02, anonymous:
    Такова ще си взема задължително
  • Сряда, 25.08.10, 16:02, anonymous:
    Някьде бях чел ,че в основата на всички заболявания на храносмилателната система са лошите , болни зъби.Естествено болна храносмилателна система е причина за болести на всичко останало в човешкия организъм. Още като ученик се занимавам с йога и до ден днешен ползвам техни очистителни методи на храносмилателната система,дихателната система и т.н. Преди около 5-6 години за прьв пьт от около 40 години ходих на зъболекар и то да ми почисти зъбите. Зъболекарката ми каза .че ако всички са като мен ще умрат гладни!От около 4-5 години ползвам еликтрическа четка ,освен малко шоколад и мед, друга концентрирана сладост не съм вкусвал! Радвам се на отлично здраве и на хубавите неща в живота! Ако се появи тази четка веднага ще си я купя именно заради моето разбиране за ролята на зъбите!
  • Сряда, 25.08.10, 17:04, insecteater:
    Направо да си имплантираме две тънки жица в устата, а защо не и нещо органично и проводимо и от време на време като се сетим, да бъркаме с два пръста в контакта.
  • Сряда, 25.08.10, 18:29, stiliyangr:
    Преди време някъде четох критика относно установеното за битовите електромрежи променливо напрежение от 220 волта. Идеята е,че повечето уреди,използвани в дома са нисковолтови и съответно всеки трябва да има комплектован трансформатор,а често и токоизправител(който разбиращите поне малко от електротехника знаят,че няма много висок к.п.д.). Иначе си струва да се помисли по предложената по-горе идея.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.