download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Скъпите графични карти ще продължат съществуването си

04.10.2010 19:27 (преди 13 години и 6 месеца) | varban007 | показана 1215 пъти Статистики
Въпреки стремежите на CPU производителите да предложат на пазара все по-мощни вградени графични решения, за външните видеокарти не съществува заплаха. Или поне е твърде рано да се говори за такава...
„Високият клас, ентусиастският и този на работните станции, и вероятно горната половина на производителния сегмент ще притежават производителност и енергийни изисквания, които няма да им позволят да бъдат вградени в централен процесор (CPU)” – казва Джон Педи (Jon Peddie) в интервю пред X-bit labs.

Дискретните видеокарти, предлагащи се за $200 и нагоре все още предоставят точната функционалност за цената си, добавя анализаторът. Той твърди, че тяхното съществуване и развитие ще продължи и през 2020 г.

Ако насочим погледа си към развитието на гейм индустрията и производителността, която ще ни предостави вграденото видео в съвременните (Intel) процесори, ще се убедим, че горните твърдения, ако не се окажат истинни, то поне звучат логично. Освен това, не трябва да забравяме и фактът, че дисплейната резолюция ще продължи да се увеличава, което води до допълнителен „глад” откъм изчислителна мощност.

Компании като nVidia и AMD, заедно със своите външни графични решения, ще останат предпочитания избор за геймъри, ентусиасти и потребители, нуждаещи се от по-висока графична производителност. Вграденият видеопроцесор засега си остава нищо повече от бюджетно решение за невзискателните купувачи.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.