download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

БАИТ Експо се завръща

06.10.2010 12:39 (преди 13 години и 6 месеца) | кака.лара | показана 4623 пъти Статистики
Най-голямото ИТ изложение у нас намира своя re-Start, но с нов облик и нови идеи
Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) обяви, че след едногодишно прекъсване традиционното изложение БАИТ Експо ще се състои отново.

Поради икономическата стагнация Изложението не беше проведено през 2009 г. и по-нататъшната му съдба оставаше неясна. Вместо него беше проведено търговско изложение "БАИТ@home" насочено към обикновения потребител.

БАИТ@home се проведе в началото на декември 2009 г. в софийския ЦУМ
БАИТ@home се проведе в началото на декември 2009 г. в софийския ЦУМ

Тазгодишното БАИТ Експо ще се проведе в обичайното време, средата на октомври (от 13-и до 16-и) в Интерекспо център в София. Освен познатите иложби, продуктови и фирмени презентации и шоу програма, ще има и нови моменти, насочени към онлайн общността - реални (on-spot и on-line) събития за нови технологии за бизнес клиенти, за домашни потребители, за ученици и студенти.

Теодор Захов
Теодор Захов

По думите на председателя на БАИТ Теодор Захов обновеното Експо ще бъде не просто re-Start на познатото в близкото минало изложение, а ново начало. Заедно с него Асоциацията възнамерява да проведе серия от конференции и дискусии под наслов БАИТweek. На тези форуми ще бъдат обсъждани важни и сериозни проблеми на развитието на информационните технологии, на тяхното бъдеще, на тяхното място в живота и обществото.

Лайтмотив на първата БАИТweek ще бъде "Криза в бранша, но и криза в жанра". ИТ заемат все по-важно място във всички сфери на обществения живот и всекидневието, но това не намира адекватно отражение в отношенията между ИТ бизнеса и държавните институции. Според Т. Захов бизнесът има готовност да подпомогне държавата в множество важни области като изграждането на "електронното правителство", подобряване на финансовите информационни системи, националните здравна и транспортна карти, в областта на кибер-сигурността. Но политическите и държавните субекти също трябва да поемат своя дял от отговорности, особено по отношение на Закона за обществените поръчки и защитата на авторското право.

Търси се и подкрепата на останалите активни фактори в обществения живот. Затова освен ИТ експерти и представители най-големите в бранша, на БАИТweek са поканени и други големи бизнес асоциации, министър-председателят, ресорните министри, ръководители и специалисти от финансовия сектор, неправителствени и потребителски организации, синдикатите. Целта на обсъжданията ще бъде не само да се осъществи публичен дебат, но и да се поемат публични ангажименти.

Източници: БАИТ, лична информация

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Четвъртък, 07.10.10, 13:14, anonymous:
    Хи-хи... ако се престраша да науча няколко спирки на градския транспорт може и да отида...
  • Четвъртък, 07.10.10, 13:42, angelicstar:
    Хващаш рейс 114 от Орлов мост или Плиска и те стоварва право там.
  • Четвъртък, 14.10.10, 16:33, varban007:
    Информация относно началото на събитието (ако изобщо е поставено ) и подробна програма (като изключим презентацията от сайта им) ?
  • Четвъртък, 14.10.10, 19:58, кака.лара:
    Хах! Става скандалче!!

    Нещо се е издънило с откриването. Даже и инфото от сайта на БАИТ е свалено и го има само в кеша на гугъла. Веднага щом разбера нещо ще го пиша. До тук само слухове и клюкини научих. Не си е работа да ги пускам.
  • Понеделник, 18.10.10, 20:32, кака.лара:
    Абе излезе като приказката за многото баби и хилавото дете.

    Кашата е страшна. Отвсякъде хвърчат взаимни обвинения и оправдания и мелето е тотално. Затова само неутралните факти. Някъде през април-май БАИТ е възложила организацията и техническата работа по цялата инициатива на една PR-агенция /нарочно не ща да споменавам нищо конкретно, още не се знае кой крив и кой прав/. Първо програмата и датите са били насрочени както бяха обявени в сайта на БАИТ. Тази агенция влиза в контакт с други рекламни фирми. После става някаква мешавина между фирмите, датите са променени, програмата е променена и т. н... Ама никой не се сеща да го разгласи и даже някои хора в БАИТ са научили в последния момент.

    За сега по непотвърдено инфо всичко е изместено за средата или даже края на ноември. Евентуално за началото на декември.

    Абе хубава работа, ама българска

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.