download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Iomega предлага твърдотелни дискове с USB 3.0 интерфейс

16.10.2010 15:12 (преди 13 години и 6 месеца) | varban007 | показана 1568 пъти Статистики
Какъв трябва да бъде идеалният външен диск? Лек, надежден, тънък, компактен и бърз? Ако възможно, да използва и по-малко кабели...
Компанията Iomega, в сътрудничество с EMC, е пуснала серия твърди дискове, характеризиращи се с форм-фактор 1,8” и използване на USB 3.0 интерфейса. Корпусът на устройствата е алуминиев и трябва да издържа на падане от височина три метра. SSD-тата поддържат 256-битово хардуерно криптиране.

За пренос на информацията се използва кабел от вида micro-USB 3.0. Той осигурява обратна съвместимост със втората (предходната) версия на Универсалната серийна шина. Устройствата не се нуждаят от допълнителен захранващ.

Скоростта на четене и запис на новите твърдотелни дискове достига съответно 191MB/s и 130MB/s. Производителят потвърждава, че това е два пъти по-бързо, в сравнение с външните USB3.0 HDD дискове със скорост на въртене на шпиндела 7200 об/мин, и десет пъти по-бързо от тези с USB2.0 интерфейс.

В комплекта се предлага богат набор от софтуер за резервно копиране и клониране на данните, също така и антивирусен такъв. Цената на 64-гигабайтовия модел е $229, а тази на 128GB-овия - $399. Най-обемният представител ще бъде 256GB-oв и ще се предлага за $749. Новите продукти трябва да стъпят на пазара в началото на месец ноември 2010 г.

Източници: Overclockers.ru; Iomega.com

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.